430409135_187571La pineda del Parc del Pou de Benissanó va acollir la vesprada de dilluns l’assemblea de la coordinadora comarcal Podem Camp de Túria.

Encara que estes assemblees es celebren periòdicament pels pobles de la comarca, la de Benissanó va oferir un al·licient especial a les més de trenta persones que van assistir: la visita d’Antonio Estañ, acabat de nomenar secretari general de la formació morada en la Comunitat Valenciana.

El motiu d’esta convocatòria era doble, d’una banda adaptar el reglament intern de la pròpia coordinadora al nou document organitzatiu resultant del procés de primàries celebrat a principis de maig i d’altra banda, es volia conèixer de primera mà, les línies mestres que va a seguir per Podem d’ara en endavant.

En este sentit, Estañ es va centrar en els temes que més incumbeixen als territoris i en concret als municipis. Conscient del desgast d’estos dos anys de rodatge polític i com a eina per impulsar de nou la implicació de la militancia, va parlar de potenciar la participació dels municipis en les estructures de presa de decisions del partit i de dotar als cercles locals de més recursos econòmics.

Després de dos anys de presència a les Corts, el secretari general de Podem, va recordar “la necessitat d’una auditoria de l’acord del botànic i de realitzar una oposició propositiva apostant per una major connexió entre el carrer i les institucions”.

Com a conseqüència d’esta postura la fórmula que va utilitzar en l’anterior convocatòria electoral autonòmica participant en la coalició “A la valenciana” podria tornar a reeditar-se bé reformular-se en altres termes també a nivell local si així ho decideix cada municipi als quals es donarà llibertat per configurar la seua presència en els comicis de 2019.

Estañ ha insistit que “la representació en els ajuntaments és un horitzó estratègic en esta nova etapa del partit perquè és l’espai polític més proper i de referència per a la ciutadania. Cal fer un mapa de les necessitats de les candidatures municipalistes a les quals Podem ha de donar resposta”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment