Foto: Diputació de Castelló

Foto: Diputació de Castelló

L’incendi declarat ahir a la nit a la Serra Calderona, entre els límits provincials de València i Castelló, permaneix actiu dotze hores després del seu inici, tot i que les flames no suposen risc per a la població ja que els nuclis urbans estan allunyats del sinistre.

Fonts del Centre d’Cooridnación d’Emergències han informat que, a partir de les 7.00 hores d’este matí, s’han incorporat a les tasques d’extinció 13/2 aeris que intenten evitar que el foc afecte el cor del paratge natural de la Serra Calderona.

Durant la passada nit, un total de 230 efectius terrestres, entre ells una dotació de la Unitat Militar d’Emergències (UME) han lluitat contra l’avanç de les flames.

Després de participar ahir en una reunió del Comitè de Regions de la Unió Europea a Estrasburg (França), el president de la Generalitat, Ximo Puig, es va desplaçar a mitjanit fins al lloc de comandament avançat (PMA), constituït al polígon industrial d’Altura, per interessar-se per l’evolució del sinistre i per les tasques d’extinció.

L’incendi es va iniciar, per causes no precisades, al voltant de les 19.15 hores en un punt proper al quilòmetre 24 de la carretera CV-25, que discorre entre Llíria i Sogorb. Des d’un primer moment, el foc va cobrar força per la presència de fortes ratxes de vent, que en alguns moments van arribar als 50 quilòmetres per hora.

El foc afecta una zona de massa forestal i cultius en el perímetre de la Serra Calderona, un paratge natural que s’estén per 17.772 hectàrees de l’interior de les províncies de València i Castelló.

El foc està localitzat en una àrea compresa entre els terme de Gàtova (a la província de València) i Altura i Segorbe (a la província de Castelló), i per facilitar les tasques d’extinció s’ha tallat al trànsit la carretera CV-25 entre Gàtova i Altura.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment