cartel stopalfic 2017-vLa Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural apel·la a la responsabilitat de la societat per evitar negligències que puguen ocasionar incendis forestals, davant l’onada de calor que travessa la Comunitat Valenciana.

Els incendis no només afecten la vegetació i la fauna salvatge, sinó que posen en risc tant béns com les vides de les persones afectades i les dels qui han de defensar aquestes propietats i extingir els incendis.

Per tal de reforçar la conscienciació davant el risc d’incendi, el Consell ha intensificat la campanya de sensibilització per prevenir el risc d’incendis forestals, que amb el lema ‘Stop al Foc, la teua actitud pot marcar la diferència”, ja es va iniciar en el mes d’abril, a través de missatges en ràdio, premsa escrita i mitjans digitals.

La campanya es reforça ara i es perllongarà fins al mes de setembre, centrant els missatges en la importància d’evitar conductes de risc en l’ús del foc que puguen provocar una ignició i en tenir actituds cíviques responsables davant els incendis forestals.

Imprudències

L’objectiu dels missatges consisteix a sensibilitzar el ciutadà sobre el perill que comporta la imprudència i el descuit de l’ús del foc a la muntanya. Per a això, recorda factors de risc com les barbacoes, l’ús de petards, les fogueres i els cigarrets i mal apagats i les seues conseqüències, i ofereix recomanacions per disminuir el risc per activitats imprudents, a més de promoure hàbits i actituds responsables i alertar sobre el perill d’incendi forestal a la interfície urbà-forestal. Referent a això, cal recordar que està prohibit encendre foc en terreny forestal en les èpoques de major risc.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment