13129225wEFE. La factoria de Ford a Almussafes té previst augmentar la producció a la tornada de les vacances d’estiu, a finals d’agost, i fins a final d’any, el que implicarà la contractació de 160 persones i la renovació de 240 operaris que van entrar en 2015 amb caràcter temporal.

Així ho ha indicat a EFE el portaveu d’UGT-Ford, Carlos Faubel, que ha precisat que ja s’han iniciat els processos de selecció per a contractar entre 140 i 160 persones que s’incorporaran als tres torns de fabricació de la planta de muntatge, mentre que aquesta setmana renovaran els 240 temporals que van entrar en 2015.

La previsió de Ford és que a la tornada de les tres setmanes de vacances de la factoria d’Almussafes, en l’última setmana d’agost, s’augmente en 110 unitats la producció diària de vehicles, i es mantingui aquest augment fins a final d’any, ha afirmat Faubel.

En concret, ha explicat, està previst passar de les 1.810 unitats que actualment fabrica diàriament la factoria d’Almussafes fins a les 1.920, principalment del model Kuga, que és el que tira de la producció, i una mica de la furgoneta Transit.

La majoria dels nous contractes tindrà una durada fins a final d’any, igual que en el cas de la renovació dels 240 temporals que van entrar en 2015. Faubel ha destacat que, amb aquestes mesures, es van a complir els acords que el sindicat majoritari va signar amb l’empresa a l’octubre de 2014 en la comissió anomenada Observatori per a l’ocupació, pels quals es preveien 3.000 nous contractes fixos a la fàbrica.

Una primera part d’aquests contractes es va fer fixa durant l’any passat i quedava pendent una segona fase que afecta 630 treballadors, que d’aquí a final d’any acabaran de signar la fixesa del seu contracte, ha indicat.

Ha explicat que, en total, hi haurà una renovació de gairebé el 60% de la plantilla de Ford Almussafes, entre els operaris que s’han jubilat parcialment en els últims anys i els que es jubilaran entre aquest any i el que ve.

Faubel ha indicat que el repte per a 2018 és com es pot afrontar la borsa d’ocupació temporal que resta d’aquests 240 treballadors que van a renovar ara fins a final d’any, per a això caldrà analitzar durant l’últim trimestre de 2017 quins plans de producció té la factoria per al proper any.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment