campEl preu mitjà de la terra ha augmentat a la Comunitat Valenciana en 251 euros per hectàrea en 2016 respecte a 2015, fins a situar-se en 20.233 euros per hectàrea, experimentant, respecte a 2015, el primer ascens dels últims anys tant a preus corrents (+1,3%) com a preus constants (+0,9%).

El valor mitjà va augmentar 1,3 punts degut principalment a la repercussió dels fruiters de fruit sec de secà, l’oliverar de transformació de secà (+0,4) i a la de la vinya de transformació de secà, la terra de labor de secà i el mandariner de regadiu (+0,3) en la variació del preu general.

Els increments percentuals més importants es van produir en el preu global de la terra de pastius (+11,7%), oliverar de transformació (+6,6%), fruiters d’os (+4,9%), hortalisses a l’aire lliure (+4%) i vinya de transformació (+3,8%).

Els descensos percentuals majors es van constatar en el preu de la terra de vinya de taula (-11,2%) i llimera (-3,2%).

Els preus de la terra més elevats l’any 2016 es van constatar en fruits carnosos de regadiu (46.867 euros/hi ha) i en llimera (45.500 euros/ha), mentres que els menors preus es van donar en pastius de secà (1.654 euros/ha) i terres de labor de secà (7.069 euros/hi ha).

Així mateix, els preus de la terra de secà van augmentar en tots els cultius i aprofitaments. Els increments més elevats es van donar en vinya de transformació (+13,3%), pastius (+11,7%), oliverar de transformació i terres de labor (+6,6%) i fruiters de fruits secs (+6,5%).

Els preus de la terra de regadiu van descendir per a alguns cultius, com a vinya de transformació (-13,7%), vinya de taula (-11,4%) i fruiters de fruit sec (-7,9%), i van augmentar en altres com a fruiters d’os (+5,0%), hortalisses a l’aire lliure (+4,0%) i fruiters de llavor (+3,3%).

En termes absoluts, els majors increments globals es van produir en hortalisses a l’aire lliure (+1.337 euros/ha), fruiters d’os (+1.220 euros/ha) i fruiters de llavor (+1.160 euros/ha) i els descensos més acusats en vinya de taula (-3.771 euros/ha) i llimera (-1.500 euros/ha).

En els cultius on s’obtenen preus de la terra tant de secà com de regadiu, es va observar una variació positiva en el cas del secà i negativa en el cas del regadiu, excepte en el cas dels fruiters d’os, en els que es van incrementar tant en secà com en regadiu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment