paro-betera1-768x516El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que les xifres de l’atur de mes de juny “són unes bones xifres perquè per primera vegada des de gener de 2009 estem per sota de les 400.000 persones aturades. Això vol dir que en aquest últim mes de juny hem tingut el millor mes de tota la seqüència històrica estudiada”.

Segons les dades publicades pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, al mes de juny l’atur registrat a la Comunitat Valenciana ha baixat en 9.411 persones, el que significa un descens del 2,34% respecte al mes anterior.

Nomdedéu ha ressaltat “la indústria com el sector on més ha baixat l’atur en termes relatius, amb un descens mensual de l’3,37% i un total de 1.936 persones aturades menys, una dada d’especial rellevància en un sector que considerem estratègic per la ferma aposta que des de la Conselleria d’Economia Sostenible estem realitzant per la reindustrialització del nostre territori, per garantir la creació d’ocupació estable i de qualitat”.

“Per això estem treballant en Avalem Experiència per saber quina formació específica necessiten les empreses perquè la puguem oferir als treballadors. A més a més, com més qualificats estiguen les nostres treballadores i treballadors, no només aconseguirem ocupació més estable, sinó també millorar la nostra competitivitat, que és una de les assignatures de la nostra economia”.
Principals dades de l’atur

L’atur registrat ha baixat en 9.411 persones a la Comunitat Valenciana durant el mes de juny. D’elles, 5.030 són homes (-3%) i 4.381 dones (-1,86%).

L’atur ha baixat en tots els sectors econòmics menys en l’agricultura, que s’ha incrementat en 654 persones (4,3%) com a conseqüència de la finalització de la campanya de la fruita d’estiu. L’atur ha baixat en 6.790 persones en el sector serveis (-2,54%), en 1.936 persones a la indústria (3,37%) i 748 persones en la construcció (-2,15%). També ha baixat entre el col·lectiu sense ocupació anterior en 591 persones (-2,16%).

Per províncies, Alacant registra 5.078 persones aturades menys (-3.23%), València 2.360 menys (-1,17%) i Castelló un total de 1.973 menys (-4,58%).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment