Camp de TúriaLa comarca de Camp de Túria rebrà un total de 628.024 euros en concepte del nou Model de Serveis Socials de la Diputació de València. Esta quantitat suposa l’increment del 144% de l’aportació de la Diputació en la comarca durant el període comprés entre 2015 i 2017.

La inversió global a través d’aquest pla d’atenció primària, de 9,4 milions d’euros, ha triplicat en a penes dos anys la partida destinada per l’anterior equip de govern a aquesta assistència social bàsica. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, van presentar davant desenes d’alcaldes i alcaldesses el nou model de la institució provincial.

En el cas de Camp de Túria suposa una injecció de 110.809 euros per als veïns i veïnes de Nàquera, 38.047 euros per a Olocau i 103.280 per a San Antonio de Benagéber, xifres especialment significatives ja que es tracta d’un increment de més del 200%, que els situarà en els nivells de la resta de municipis.

A més, la corporació destina 87.373 euros per a l’agrupació de municipis Casinos i Bugarra, 9.098 per a Gàtova, 18.346 per a Loriguilla, 31.711 per a Marines, 47.324 per a Serra  i 182.036 euros per a Vilamarxant i Benisanó.

Els 9,4 milions d’euros que la Diputació ha destinat enguany a aquests Serveis Socials bàsics en municipis de menys de 10.000 habitants s’inverteixen, entre altres línies d’actuació, en el pagament de salaris al personal dels equips socials de base; el manteniment dels centres socials; i programes de prestacions bàsiques com la pobresa energètica, l’atenció familiar a menors en risc d’exclusió, el foment de l’associacionisme i el voluntariat o la prevenció de l’exclusió social i les seues causes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment