portadaLa dotzena edició de la campanya «Llegir en valencià» convida els lectors a llegir relats que els submergiran en les històries que, al voltant d’una contalla popular valenciana, han imaginat i escrit autores i autors valencians consolidats i de renom. Entre ells, hi ha l’escriptora de Bétera Raquel Ricart, qui s’ha inspirat en els donyets per a escriure Revolta en l’horta. Este llibre es podrà adquirir per 1 euro el diumenge 9 de juliol amb el diari Levante-EMV.

A Benimaclet, Elvira explica a la néta la història dels donyets, una història plena de màgia, creences i estima pel territori, per la terra de l’Horta de València. La protagonista de la història és Berta Bartrina, menuda i fina, qui d’ençà que es desperta amb el cabell ple de trenes que ella no s’ha fet, comença a investigar uns donyets que diuen que corren pel poble, i que no només faran que ella es desperte més bonica, sinó que faran també que l’horta és mantinga preciosa.

La col·lecció «Les nostres contalles»
L’objectiu d’esta campanya impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és, com en les anteriors, que la gent llija i que, a més, ho faça en valencià. «Llegir en valencià, les nostres contalles» és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià amb tantes entitats públiques i privades implicades, les quals treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua, així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.

Entre les autores i els autors que participen enguany en la campanya, figuren Carles Cano, Francesc Gisbert, Fina Girbés, Pepa Guardiola, Josep Franco, Vicent Borràs, Raquel Ricart, Isabel Canet Ferrer, Joanjo Garcia, Vicent Usó i Esperança Camps. Cada narració està dedicada a una contalla popular concreta: L’home del sac, El Gegant del Romaní, Marieta, ja estic ací, Les dones d’aigua, Els bandolers, Els albats, Els donyets, La Quarantamaula, El geperut de Corbera, El misteri del Palau Morella i Peret i Marieta.

A més, enguany volem mostrar la importància de la narració oral en valencià. Per això, posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD amb les contalles en format audiollibre.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment