Presentación Vuelta Ciclista España en lliria foto_Abulaila (7)

Foto: Diputació de València

EFE. El Santuari Oracular i Termes Romanes de Mura, a Llíria, va ser l’escenari de la presentació del recorregut de la Volta per carreteres de la província de València de l’edició de 2017 que per primera vegada tindrà una etapa amb eixida des de la ciutat edetana.

L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, l’alcalde Manolo Civera i el director de la Volta, Javier Guillén. A més, han intervingut les diputades d’Esports i Turisme de la Corporació provincial, Isabel García i Pilar Moncho.

La província de València, amb el suport de la Diputació, acollirà les etapes 6 i 7 de la ronda ciclista. La sisena etapa, entre Vila-real i Sagunt, tindrà 198 quilòmetres, amb l’ascensió als ports de la Chirivilla, el Oronet i el Garbí i el pas per municipis com Gàtova, Olocau, Nàquera, Serra, Torres Torres, Segart, Algimia d’Alfara i Estivella.

Un dia després, en la setena etapa, el pilot sortirà el 25 d’agost de la localitat edetana per cobrir un recorregut de 205,2 quilòmetres fins a Conca. Serà la ruta més llarga de la present edició, catalogada de mitja muntanya i passarà també per les poblacions valencianes de Domeño, Casinos, Losa del Obispo, Calles, Chelva, Tuéjar, Titaguas i Aras de los Olmos.

L’alcalde Manolo Civera ha volgut agrair a la Diputació l’oportunitat que els ha brindat per “acollir aquest gran esdeveniment esportiu i poder projectar internacionalment així la nostra ciutat i tota la seua riquesa patrimonial, com les Termes romanes que hui ens acullen en aquesta presentació”.

La Volta es veurà en més de 190 països amb una audiència prevista de més 364 milions de persones a tot el món. A més, ha recordat que l’etapa tindrà una eixida neutralitzada que recorrerà tot el centre urbà, i que permetrà als aficionats estar “a prop dels ciclistes en els moments previs a la competició”.

En paraules del president de la Diputació, les xifres de la Volta justifiquen la inversió realitzada per les àrees d’Esports i Turisme, ja que “pocs esdeveniments tenen la capacitat de difondre els tresors turístics de les nostres comarques amb 3 hores de retransmissió en directe per televisió, a través de 40 canals que ofereixen el senyal a prop de 200 països”.

També ha recordat que la Volta 2016 va deixar a la província de València un impacte econòmic de 500.000 euros en només dues nits. Per la seua banda, el director de la Vuelta, Javier Guillén, ha agraït la fidelitat de Rodríguez i el seu equip amb la prova ciclista i ha destacat “els encants” dels municipis valencians i l’orografia d’un terreny que “permet viure sempre grans etapes”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment