13175472wEFE. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que les taxes de les universitats públiques valencianes baixaran un set per cent el pròxim curs gràcies a una inversió de 8,5 milions d’euros.

Per al curs 2018-2019 també es preveu una baixada de les taxes del vuit per cent amb una inversió de 18 milions d’euros, amb l’objectiu que “cap estudiant haja d’abandonar la universitat per motius econòmics”, segons ha dit Puig en roda de premsa després de reunir-se amb els rectors de les cinc universitats públiques de la Comunitat.

Aquesta mesura suposa una compensació per a les universitats públiques, que continuaran ingressant els recursos que rebien abans de l’augment de la taxes i ara, amb una baixada del 15 per cent en dos cursos, es veuran compensades amb una inversió de 26,5 milions d’euros .

Un segon eix del Pla de millora del sistema de les universitats valencianes ha consistit en un augment de les beques salari amb una inversió de 12 milions d’euros, el que suposa el doble que en el curs actual.

Aquest tipus i beques són úniques a l’Estat i se centren en pagar fins a 600 euros mensuals a cada estudiant beneficiari durant quatre anys d’estudi sempre que superen els cursos.

Puig ha recordat que “el 2017 s’han destinat 22,1 milions d’euros per a la creació de noves beques universitàries, per fomentar la igualtat d’oportunitats i garantir que ningú es quedi sense estudis per un motiu econòmic”.

El tercer eix té com a objectiu la millora de les condicions laborals dels diferents col·lectius universitaris mitjançant l’augment de la dotació econòmica destinada a aquest àmbit, que entre 2018 i 2019 serà de 47 milions d’euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment