13183002wEFE. La Diputació de València ha injectat en els dos anys de govern un total de 201 milions d’euros en els 266 municipis de la Comunitat, 76 dels quals en aquest 2017, que reforcen “l’autonomia dels alcaldes i alcaldesses” i triplica els serveis socials en un 98%.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez ha explicat que un dels eixos de treball d’aquests dos anys ha sigut “la cooperació amb la resta d’institucions i comarques”, ja que “no estem per competir, sinó per treballar colze a colze” perquè el “diners és de la ciutadania que paga els seus impostos, no de cap administració”.

En una roda de premsa, el també alcalde d’Ontinyent ha explicat que primer van aconseguir que aquesta institució “deixara de donar vergonya” i després van recuperar “el pols que mai hauria d’haver perdut, confiant en la responsabilitat dels alcaldes”.

Rodríguez ha explicat que la Diputació ha col·laborat a parts iguals amb la Generalitat en el Fons de Cooperació Municipal amb el qual s’han subministrat 41 milions entre els consistoris en matèria de despesa social.

Ha expressat que “gràcies a la col·laboració”, han construït quatre nous centres socials i s’ha millorat la instal·lació de 44 escoles a un “moment complicat” en què la Diputació “ha patit una retallada de 15 milions per part de l’estat”.

La vicepresidenta Mª Josep Amigó, ha manifestat que s’ha fet una “xicoteta revolució” perquè “quan vam arribar no vam tenir més remei que canviar les coses ja que era una institució obsoleta”. “Hem canviat la imatge i el funcionament d’Imelsa per Divalterra”, ja que “hem de creure en les empreses públiques, en que s’utilitzen de forma lògica i no per al que es feien servir”.
En relació a la feina amb els ajuntaments, Amigó ha explicat que “s’han acabat els plans teledirigits”, i l’objectiu és acabar amb els convenis singulars per a “que tots els valencians i valencianes tinguen les mateixes oportunitats visquen on visquen”.

Ha destacat la transformació de l’antic Pla Provincial d’Obres i Serveis, que “no s’havia revisat en els últims 20 anys” i que s’ha convertit en el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), amb el qual la Diputació ha invertit 34 milions entre els municipis.

La vicepresidenta ha sentenciat que “l’arbitrarietat i l’opacitat s’han acabat” i ha comentat que espera que “si en la següent legislatura no estem en el càrrec, no canvien tot allò que hem modificat amb el nostre treball i amb el suport d’alcaldes i conselleries per tal de millorar la qualitat i per tal de que els diners arriben d’una manera objectiva”.

La diputada d’Esquerra Unida, Rosa Pérez, ha destacat que ara tenim un model basat en “la justícia social” i que en dos anys s’ha “triplicat la quantia per als serveis socials, augmentant-la en un 98%”.

En relació a la qüestió de la memòria històrica, Pérez ha recordat que la Diputació de València “és la primera administració valenciana que està invertint en les exhumacions de les fosses”, ja que “un país no pot ser digne mentre tinga represaliats pel Franquisme en fosses comunes”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment