Reunió en Edifici RialtoLa vicepresidenta del Patronat de Turisme de València, Pilar Moncho, i el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, han presentat avui el Pla Estratègic d’Actuació “Film València”. En la presentació també han participat el director del Patronat, Evarist Caselles, i el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia, José Luis Moreno.

El projecte estableix les bases d’una Film Commission oberta a totes les comarques valencianes i amb capacitat d’activar l’economia local mitjançant l’explotació de recursos i serveis associats a la indústria cinematogràfica. La seua engegada implica la coordinació institucional entre el Patronat de Turisme de València, l’Institut Valencià de Cultura (Departament d’Audiovisuals i Cinematografia), l’Ajuntament de València (Regidories d’Ocupació, Domini Públic, Cultura i Patrimoni) i la Fundació Turismo Valencia.

Pilar Moncho ha destacat la importància de sumar esforços i treballar de manera col·laborativa entre les institucions per a facilitar que “els escenaris dels nostres pobles siguen les localitzacions idònies de productors i realitzadors de tot el món i convertir el territori valencià en un gran plató de cinema”.

Per la seua banda, Abel Guarinos ha assenyalat que el cinema en un sector que genera molta activitat i és imprescindible “crear sinergies entre tots els departaments per a realitzar projectes importants i potents com les Film Office en totes les comarques valencianes”.

Film València és una film commission; és una entitat independent, una organització sense ànim de lucre, amb la finalitat de promocionar València com a marca internacional i l’estructura de la qual involucra de manera activa els sectors públics i privats de l’audiovisual, turisme i serveis de la ciutat de València i de la xarxa de municipis adherits a ella. El seu objectiu: promoure, atraure i recolzar rodatges nacionals i internacionals en les comarques valencianes.

Per a prestar la millor atenció a produccions audiovisuals interessades a rodar en el territori, Film València crearà una xarxa d’oficines i posarà a la seua disposició una sèrie d’eines i protocols que facilitaran una eficaç resposta a les necessitats dels rodatges.

Film València com a potenciador del turisme cinematogràfic

“Doctor Who”, “Tomorrowland”, “Joc de Trons” i la pel·lícula èxit de taquilla internacional de Bollywood “Només es viu una vegada”… són títols recents que s’han rodat en localitzacions com València, Bunyol o Peníscola. Cinèfils que es deixen atrapar pels escenaris que han vist en la gran (i xicoteta) pantalla i turistes en general que arriben amb la curiositat a 24 frames per segon. L’èxit de cada producció assegura l’increment de l’impacte econòmic sobre la regió, a més de convertir-se en una finestra per a descobrir-la en profunditat.

Xarxa film friendly València

Ser considerat una regió film friendly envia un missatge clar a la indústria audiovisual del senzill i fàcil que és rodar allí. El govern territorial té un paper clau per a facilitar els rodatges, col·laborant i recolzant a altres institucions implicades i empreses locals. Adquirir la reputació de ser film friendly implica que una film commission desenvolupe un programa que proporciona formació i orientació contínua als seus municipis perquè puguen acomodar-se a les necessitats de qualsevol tipus de rodatge. La xarxa film friendly València és la xarxa de municipis adherits a la Film València que tenen una film office pròpia. Tots compartiran el mateix protocol d’actuació per a respondre a la sol·licitud d’un rodatge. Film València facilitarà la formació i el suport continu als responsables de cada film office.

La xarxa de municipis de Film València alimentarà una base de dades completa i actualitzada amb una àmplia oferta de localitzacions, empreses, professionals i serveis de la regió de València. Posteriorment promocionarà els rodatges en la província amb diferents accions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment