13192191wEFE/redacció. Ximo Puig guanyava ahir diumenge les primàries a la secretaria general del PSPV-PSOE amb un suport del 56’7% (7.447 paperetes), enfront del 42’3% de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, que ha obtingut 5.557 vots, en unes primàries en què ha participat el 71’8% del cens (13.154 militants) i hi ha hagut 126 vots en blanc (l’1%).

La agrupació local de Bétera tambéha votat. El afí a Pedro Sánchez, Rafa García, aconseguia el suport dels milintantes de la localitat amb 31 vots a favor enfront dels 7 vots de Ximo Puig i un vot en blanc.

En una compareixença a la seu del partit davant els militants, que li han ovacionat i aplaudit llargament, el també president de la Generalitat ha defensat que la solució per a la Comunitat Valenciana és un PSPV-PSOE “fort, capaç de defensar els valencians per sobre de qualsevol altra cosa”.

Puig ha explicat als periodistes que ja li ha cridat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb el qual ha mantingut una conversa “absolutament amable” a la qual seguiran altres en el futur, i també ha rebut un missatge del secretari d’Organització, José Luis Ábalos.

Ha indicat que en el congrés que el PSPV celebrarà a final de mes no hi haurà “quotes ni repartiments” en la confecció de la nova direcció, si bé va intentar involucrar el màxim de gent ia parlar “amb tots”, ja que aquest és un partit “plural” i sempre ha intentat ampliar la base.

Puig ha qualificat de “molt bon resultat” el suport que ha obtingut i ha considerat que la missió ara del partit és “liderar la societat valenciana”. Ha agraït la “extraordinària maduresa” que han demostrat els militants en aquest procés i l’esforç també de l’altre candidat perquè aquest procés haja estat “profundament democràtic”, i ha considerat que avui ha guanyat la militància.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment