Foto: Universitat de València

Foto: Universitat de València

Bétera posarà en marxa durant el curs 2018-2019 el programa Unisocietat, una aposta de l’Ajuntament de Bétera i la Universitat de València per la formació contínua de les persones majors de 30 anys, amb o sense estudis, que vullguen seguir aprenent de la mà dels millors professors catedràtics de la Universitat.

Durant el primer any els alumnes matriculats podran endinsar-se en el món de la universitat amb les conferències programades, unes 5 per trimestre. Una volta finalitzat aquest primer curs començaran a cursar un itinerari multidisplinal de 360 hores distribuïdes en 3 anys. Cada curs tindrà 120 hores, dos quadrimestres i en cada un d’ells dues assignatures troncals.

D’aquesta manera durant dues hores a la setmana i sense desplaçar-se de Bétera els alumnes podran formar-se en matèries de formació social com a Dret, Salut, Història, Biologia, Sociologia, Llengua i Literatura, Economia, Sociologia, Música, Geografia, Física i Patrimoni Històric Valencià.

Les classes les impartiran professors de la Universitat de València a les aules de l’EPA de Bétera durant dues hores a la setmana. En finalitzar la formació de quatre anys, els alumnes obtindran un certificat oficial de la Universitat que serveix per ampliar el currículum acadèmic del alumne (3 punts en qualsevol baremació oficial). I per a aquells que  vulguen més està oberta la possibilitat de continuar formant-se amb cursos de postgrau.

“Per cursar el programa Universitat i Societat no cal tindre estudis previs però sí que és necessari una implicació i compromís per part de l’alumne ja que encara que no hi haurà exàmens si es sol·licitaran treballs de cada matèria i assitència contínua”, explica el regidor d’Educació, Fernando Cantarino.

Cantarino afirma que en pobles grans com Ontinyent o l’Eliana el programa ja funciona des de fa temps “i està tenint una tirada bestial d’alumnes”.

“Les conferències del primer any seran gratuïtes i els matriculats en els següents cursos pagaran 160 euros per curs encara que l’Ajuntament de Bétera va a preparar unes bases perquè les persones aturades, jubilats o amb escassos recursos econòmics empadronats a Bétera puguen beneficiar-se de la formació sense haver de pagar esta quantitat”, conclou Cantarino.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment