Foto: Universitat de València

Foto: Universitat de València

Bétera posarà en marxa durant el curs 2018-2019 el programa Unisocietat, una aposta de l’Ajuntament de Bétera i la Universitat de València per la formació contínua de les persones majors de 30 anys, amb o sense estudis, que vullguen seguir aprenent de la mà dels millors professors catedràtics de la Universitat.

Durant el primer any els alumnes matriculats podran endinsar-se en el món de la universitat amb les conferències programades, unes 5 per trimestre. Una volta finalitzat aquest primer curs començaran a cursar un itinerari multidisplinal de 360 hores distribuïdes en 3 anys. Cada curs tindrà 120 hores, dos quadrimestres i en cada un d’ells dues assignatures troncals.

D’aquesta manera durant dues hores a la setmana i sense desplaçar-se de Bétera els alumnes podran formar-se en matèries de formació social com a Dret, Salut, Història, Biologia, Sociologia, Llengua i Literatura, Economia, Sociologia, Música, Geografia, Física i Patrimoni Històric Valencià.

Les classes les impartiran professors de la Universitat de València a les aules de l’EPA de Bétera durant dues hores a la setmana. En finalitzar la formació de quatre anys, els alumnes obtindran un certificat oficial de la Universitat que serveix per ampliar el currículum acadèmic del alumne (3 punts en qualsevol baremació oficial). I per a aquells que  vulguen més està oberta la possibilitat de continuar formant-se amb cursos de postgrau.

“Per cursar el programa Universitat i Societat no cal tindre estudis previs però sí que és necessari una implicació i compromís per part de l’alumne ja que encara que no hi haurà exàmens si es sol·licitaran treballs de cada matèria i assitència contínua”, explica el regidor d’Educació, Fernando Cantarino.

Cantarino afirma que en pobles grans com Ontinyent o l’Eliana el programa ja funciona des de fa temps “i està tenint una tirada bestial d’alumnes”.

“Les conferències del primer any seran gratuïtes i els matriculats en els següents cursos pagaran 160 euros per curs encara que l’Ajuntament de Bétera va a preparar unes bases perquè les persones aturades, jubilats o amb escassos recursos econòmics empadronats a Bétera puguen beneficiar-se de la formació sense haver de pagar esta quantitat”, conclou Cantarino.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment