L'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, i el diputat Josep Bort durant la visita a la Font de Sant Josep_05El municipi de Serra ha emprès diferents actuacions d’adequació, condicionament i millora al paratge natural de la Font de Sant Josep amb el propòsit de recuperar aquest entorn com a zona recreativa i d’esbarjo per a la ciutadania. Uns treballs que han comptat amb el finançament per part de la Diputació de València a través del programa de recuperació d’espais degradats.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat aquesta localitat de la comarca del Camp de Túria acompanyat per la seua alcaldessa, Alicia Tusón, així com de diferents tècnics municipals i del Servei de Medi Ambient, per tal de conèixer les actuacions realitzades en aquest entorn i recepcionar l’obra.

Josep Bort ha remarcat que amb aquestes intervencions “Serra recupera un espai públic de gran valor, a més de disposar d’un lloc de trobada intergeneracional. Un espai d’esbarjo en el que s’han invertit molts esforços i voluntats perquè esdevinga un àrea de referència per a gaudir i compartir experiències”, ha indicat.

El projecte ha comptat amb un pressupost total de 46.088 euros, dels quals la Diputació de València ha aportat 39.174 euros corresponents al programa de recuperació d’espais degradats; mentre que el Consistori ha sufragat els 6.913 euros restants.

En concret, es tracta d’una parcel·la de titularitat municipal, ubicada en una zona periurbana anomenada “Puntal de les Forques”, que compta amb una superfície de 5.663 m2, la qual constituïa una propietat privada destinada a residència de vacances. Aquestes construccions estan sent en l’actualitat restaurades pel mateix Ajuntament de Serra amb el propòsit de poder constituir dependències a disposició del Centre d’Interpretació de la Serra Calderona.

La resta de la parcel·la es troba abancalada formant terrasses delimitades per murs de maçoneria en sec, que en el seu dia varen conformar àrees d’esplai i d’esbarjo, comunicades a través de senders però que actualment acreditaven un avançat estat de deteriorament. Per això, amb aquesta actuació s’ha procedit a la recuperació de l’espai mitjançant la consolidació dels murs de maçoneria que permeten la contenció de la terra i la formació de bancals, evitant així el seu ensorrament; i habilitar la part de la parcel·la que limita amb la Font de Sant Josep perquè puga aquesta ser utilitzada també com a zona recreativa d’esplai i d’esbarjo.

En aquest sentit, s’ha procedit a la neteja, poda i desbrossament de la zona, així com al condicionament de la parcel·la. S’han refet els murs de maçoneria, així com també la reparació d’escales i rampes per tal de comunicar els altiplans dels bancals. De la mateixa manera, s’ha procedit a la col·locació d’una tanca de fusta amb el propòsit de delimitar les noves zones d’esbarjo i separar-les de les edificacions en ruïna objecte d’una posterior intervenció.

En una actuació molt més àmplia i complementària a aquesta inicial, des del consistori de Serra es pretén finalitzar la rehabilitació de les edificacions actualment sense ús per dotar-les com a aules de naturalesa i taller mediambiental i, fins i tot, habilitar un jardí botànic amb espècies autòctones.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment