IMG_8681-REn l’equador de la legislatura, la Diputació de València ha invertit un total de 15.068.750 euros en la comarca de Camp de Túria a través dels diferents plans i línies d’ajuda de la Corporació provincial, que han permès “retornar l’autonomia als alcaldes perquè invertisquen els diners dels ciutadans en les obres que milloren les seues vides”, en paraules del president de la institució, Jorge Rodríguez.

En la mateixa línia s’expressa la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, que destaca “la fi dels favoritismes en la concessió d’ajudes als ajuntaments”, així com “una xicoteta gran revolució en cadascuna de les àrees de gestió d’aquesta institució”.

En concret, en els dos últims anys el Camp de Túria ha rebut 5.650.158 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 5.127.883 euros en 2015 i 522.275 euros en 2016; 2.357.417 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS); 2.353.335 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM); 961.998 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 238.278,00 euros del Pla d’Ocupació; i 3.385.992 del Fons de Cooperació Municipal.

Projectes socials i mediambientals

Aquesta inversió ha permès el desenvolupament de projectes com el centre social de menors de Lliria, resultat de la col·laboració juntament amb la Generalitat. En resposta a la necessitat de trasllat del Centre de Recepció de Menors ‘València’, la Diputació estima una inversió de 900.000 euros per a la construcció d’unes noves instal·lacions allunyades de la capital, en un ambient més tranquil i en contacte amb la naturalesa.

Una altra de les actuacions destacades en la comarca ha sigut la construcció del demandat camp de futbol de gespa artificial a Olocau, amb una inversió de 192.000 euros. Així mateix, la Corporació provincial ha invertit 800.000 euros en l’eliminació dels dos punts negres més conflictius de la carretera que uneix Riba-roja i L’Eliana, una actuació que servirà per a augmentar notablement la seguretat en una de les vies més transitades de Camp de Túria.

A més, els plans provincials han deixat en la comarca desenes d’obres de millores de carrers i camins, bàsicament d’asfaltat i accessibilitat; l’adequació d’edificis públics i zones verdes; la rehabilitació de patrimoni; la modernització de les xarxes d’aigua potable i nous equipaments en zones i instal·lacions esportives. Actuacions que en molts casos venien reclamant els veïns durant anys i que, en tots els casos, milloren els serveis i la qualitat de vida de les persones.

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment