piscina-betera41EFE. La Comunitat Valenciana i Andalusia són les regions amb més morts de menors en entorns aquàtics en el que va d’any, amb 5 cadascuna, segons el Primer Informe Nacional de Ofegaments de Menors, elaborat per l’Escola Segoviana de Socorrisme i l’empresa Abrisud.

En total, han mort 25 menors ofegats, un 92 per cent més respecte al mateix període de l’any anterior, que van morir 13, i sis més que els 19 que van tenir lloc durant tot el 2016.

El 67% dels ofegaments infantils ocorreguts aquest any és de xiquets, enfront del 33% de xiquetes i el perfil més habitual de mort és el d’un xiquet, de 2 a 4 anys, que pateix un ofegament en un entorn no vigilat, principalment en piscines particulars.

Així ho recull aquest informe, que assenyala a Andalusia i Comunitat Valenciana com les regions amb més morts en entorns aquàtics (5 en cada cas), seguides de Catalunya, amb 4.

Les morts de menors per ofegament representen el 15,5% del total d’ofegats al juliol i la majoria es produeixen en piscines domèstiques no vigilades i platges. Les principal causa dels incidents és la caiguda accidental a l’aigua, especialment en els més menuts, que poden accedir a piscines o llocs amb aigua per falta de vigilància o protecció d’accés.

En els últims cinc anys s’han produït 128 ofegaments de menors i ha estat també Andalusia la comunitat més afectada, amb 29 decessos; per davant de Catalunya amb 20 i Comunitat Valenciana amb 18 morts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment