Junta de Gobierno foto_Abulaila (1)La Diputació de València ha aprovat la concessió d’una ajuda a l’Ajuntament de Llíria, per valor de 910.478 euros, per a la construcció d’un nou Centre de Recepció de Menors. Un projecte que s’emmarca dintre del programa d’inversions en serveis i infraestructures socials mitjançant la col·laboració establerta entre la Diputació de València, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i els Ajuntaments.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha incidit en que amb aquest projecte “des de la corporació provincial donem resposta a una reivindicació històrica i necessària per a la localitat de Llíria i les comarques de València en el seu conjunt”, ha indicat.

“És una infraestructura necessària a la Comunitat donat que han transcorregut molts anys sense habilitar centres d’acollida per a aquells menors que arriben al nostre territori en una situació de vulnerabilitat”. Maria Josep Amigó s’ha mostrat convençuda de que “l’entorn de Llíria afavorirà la seua integració en la nostra societat”.

L’actual Centre de Recepció de Menors ‘València’, situat al carrer Arabista Ambrosio Huici, es troba ubicat a la ciutat de València, al barri de la Plata. Des de la direcció d’aquest centre es ve informant de la necessitat de trasllat a un entorn més en contacte amb la natura, ja que en altres comunitats, on els centres de recepció queden ubicats en ambients més allunyats de la ciutat s’eviten situacions de conflicte i es facilita la tasca protectora que en ells es presta, i no es produeix ‘l’efecte de crida’ que deriva en sobreocupació i conflictivitat.

En resposta a la necessitat de trasllat, la Diputació de València contempla una inversió de 910.478,50 euros per a la construcció d’un nou Centre de Recepció de Menors a Llíria, allunyat de la capital, molt més proper a un ambient més tranquil, menys conflictiu i en contacte amb la natura, per afavorir la implementació dels programes dirigits a aquests xiquets i xiquetes. Es tracta d’un municipi ben dotat de serveis i recursos a nivell educatiu, sanitari, judicial i social.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment