13239173wLa Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (DOGV) la convocatòria de les ajudes per a completar les beques per a l’activitat de mobilitat d’estudiants per estudis del programa Erasmus per al curs 2017-2018.

El termini de presentació de les sol·licituds s’iniciarà el 2 d’agost i finalitzarà el pròxim 29 de setembre, i seran formalitzades per les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià, en la seua qualitat de gestores de les beques Erasmus, informa la Conselleria d’Educació en un comunicat.

La convocatòria és per al curs 2017-2018, i la dotació econòmica apuja a 600.000 euros i Educació està organitzant una sèrie d’activitats per a la pròxima tardor amb motiu del 30 aniversari del programa Erasmus.

“Tant les Erasmus que dóna el Ministeri com les que dóna la Comissió Europea són lineals, café per a tots, i sovint serveixen per a poc, ja que la quantitat mai és prou per a ningú, però els uns ho poden assumir i els altres, encara que estiguen becats, no”, ha explicat la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno.

“Amb els recursos amb què comptem, nosaltres optimitzem al màxim i la decisió ha sigut garantir que qui econòmicament no es pot permetre de cap manera estudiar uns mesos en universitats de Londres o París, per exemple, ho puguen fer de manera efectiva”, ha indicar Bueno.

Segons la directora general, “si l’antic Govern valencià donava un mínim de 60 euros al mes per als Erasmus, el Govern del Botànic ha fet efectiu que aquest mínim siga de 150 i el màxim de 300 al mes”, equiparant l’ajuda que dóna la Comissió Europea.

Tant la Comissió Europea com el Ministeri atorguen ajudes Erasmus per a cobrir 5 mesos d’estada, mentre que les complementàries de l’Erasmus de la Generalitat cobreixen 9 mesos d’estada.

És per això que un estudiant Erasmus valencià que té el complement de la Generalitat comptarà amb un màxim de 2.700 euros de la Generalitat, a més de 1.500 euros màxims si té concedida la beca de la comissió europea o 1.000 euros màxims si la té concedida del Ministeri.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment