13242218wEFE. El Partit Animalista, PACMA, ha denunciat davant de la Conselleria d’Educació i Cultura el “maltractament” a què són sotmesos els cavalls a la pràctica del “tir i arrastre”, i ha sol·licitat l’abolició d’aquesta activitat “esportiva” subvencionada amb fons públics.

Segons ha manifestat el Partit Animalista en un comunicat, ja han presentat diversos escrits de denúncia davant de la Generalitat Valenciana i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport pel “maltractament sistematitzat” a què són sotmesos els cavalls en aquestes exhibicions.

En aquest sentit, han assenyalat que en el “tir i arrastre” no es practica “cap esport”, en consistir únicament en sotmetre a un o diversos cavalls a arrossegar per una pista de terra, que dificulta l’arrossegament, un carro carregat de sacs que poden arribar a triplicar el pes de l’animal, segons indique la competició.

PACMA ha denunciat que quan alguns cavalls no aconsegueixen si més no fer l’eixida, els seus propietaris acaben propinant “cops, càstigs i tractes vexatoris per no ser capaços de tirar de la càrrega”.

Aquestes denúncies es presenten pocs dies després que el Consell aprovés una nova subvenció de 9.000 euros per a la Federació de Tir i Arratre. “És vergonyós que un govern que s’autodefineix com a progressista i sensible al maltractament animal seguisca subvencionant una forma evident d’abús cap als cavalls, la qual cosa demostra una vegada més que per als animals tot segueix igual tot i el canvi polític”, han criticat.

“Mentre el PP pretenia blindar el maltractament animal disfressant-ho de senyal d’identitat, el tripartit segueix donant-li suport i subvencionant”, ha lamentat la coordinadora de PACMA a València, Raquel Aguilar.

Nou vídeo 

Al costat de les denúncies i sol·licitud d’abolició d’aquesta activitat, PACMA ha fet públic un vídeo que mostra “un espectacle cruel, violent, minoritari, i que no és una tradició ancestral, com en moltes ocasions es tracta de presentar, doncs el seu origen es situa en els anys 40 “, han indicat.

El PACMA s’ha documentat durant mesos amb fotografies i vídeos de diferents exhibicions en diverses poblacions valencianes, com Utiel, Xàtiva, Peníscola o València, en què han filmat “el sobreesforç, els insults i els cops que reben els animals durant l’activitat i que han estat presents en tots els campionats”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment