13230826wEFE. Connectar-te a Internet, consultar les xarxes socials o el Whatsapp i jugar amb el mòbil o la tauleta de manera habitual en vacances impedeix desconnectar dels hàbits i obligacions diaris i recarregar piles, de manera que els psicòlegs creuen que la millor recepta per a això és la desconnexió tecnològica.

Un estudi de l’OCU alerta que el 25% dels espanyols són addictes al mòbil i, segons l’expert en addiccions Miquel Perelló, la seua accessibilitat, rapidesa de connexió, les experiències que planteja, la fuita temporal de les tensions que ofereix o el estatus social que simbolitzen, fa de les noves tecnologies “la droga més addictiva”.

En declaracions a EFE, el psicòleg clínic assegura que les addiccions als dispositius mòbils es caracteritzen “per comportaments compulsius” i per “l’ansietat que produeix si no es té accés a ells” i fins i tot en alguns casos els addictes “es tornen irritables i amb esclats d’ira i de violència”.

Per a aquests pacients, proposa teràpies més estrictes “de desconnexió total o accés limitat i molt controlat” encara que, en general, suggereix “tenir el mòbil ficat en un calaix i només mirar-lo al matí, al migdia ia la nit, com prendre una pastilla”.

“Les vacances són una desconnexió d’aquelles obligacions, responsabilitats i hàbits diaris i estan per desconnectar, incloses les noves tecnologies”, apunta l’especialista, que recomana que en anar a la platja o a la muntanya “es deixe el mòbil i les tabletes a casa”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment