L’any passar Betera.com es va acostar a un corral on les ties, cosines, germanes i amigues de l’obrera casada de 2016 Amparo Ramón s’afanyaven a fer les tradicionals “orelletes” tal com mana la tradició a Bétera. Enguany al carrer de l’Obrera Casada Pilar Ros ja van fer la passada setmana les orelletes, i ahir, de bon matí, va ser el torn de fer les “coques fines”.

Les coques s’han de fer-se amb l’oli en el qual s’han fregit les abans les orelletes “perquè tinguen bon gust”, segons ens conten algunes de les veteranes encarregades de fer la massa. A més a més s’empra un poc d’anís i farina.
El baix, situat al carrer Marqués de Dos Aigües, es converteix en una vertadera cadena de treball, uns dobleguen les vores dels papers, altres agafen una xicoteta porció de massa per posar-la al paper, altres premsen la massa per tal de fer-la ben fina, i per últim, es posen en caixes de cartó. Després d’acabar la primera “pastera” toca pegar un mos per reposar forces.
Seguidament el grup d’amigues i amics prepara una segona pastera i es divideixen: uns van al forn per tal de punxar-les perquè no es bufen quan entren al forn, i afegir el sucre i altres es queden repetint el procés de preparació del dolç. Després de fer la tercera pastera, i dur-les al forn, el grup torna al baix amb les primeres coques fines per menjar. És l’hora de tastar-les amb una copeta de mistela.

Tot són somriures i bon ambient, les coques fines han eixit molt bones, la festa és al carrer i un any més la tradició de fer els dolços més autèntics de Bétera s’ha complit.

 Emilio Pacho 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment