Amparo 3Amparo Lull no és nascuda a Bétera, ella és de Rafelbunyol, però ha volgut ser obrera des que va començar a eixir amb el que hui és el seu marit i va viure les seues primeres festes allà pels anys 80. Porta vivint a Bétera des que es va casar fa ja 28 anys pel que s’ha guanyat ser de Bétera i ser Obrera casada de 2017.

“La primera vegada que vaig venir a les festes de Bétera i vaig veure la rodà em vaig quedar al·lucinada i vaig saber que volia ser Obrera de Bétera, he tardat quasi 30 anys a aconseguir-ho, m’ho havien proposat altres anys però no havia pogut ser fins que l’any passat la meua cunyada Amparo va portar la bolleta a casa i el meu marit va dir que sí”, ens explica Amparo.

Parlant amb ella te n’adones que és una dona positiva, natural, enèrgica, i amb molt de caràcter “el paper de l’Obrera és representar a la dona de Bétera i treballar per la festa durant tot l’any. Després arriben els dies en els que les obreres ens vestim de gala i ens lluïm i és quan tot el món ens critica”, explica entre rialles, “a qui li caus bé vas guapíssima, i a qui no, vas horrorosa. Som el blanc de moltes crítiques sense tenir en compte l’esforç que hem realitzat per la festa”.

Amparo Lull confirma la bona relació que hi ha hagut enguany entre les quatre obreres “som molt diferents però ens hem entès, és veritat que tenim caràcter però ens hem unit per treballar juntes i donar-nos suport”, i afirma que la relació amb els majorals també ha estat bona “són veterans, saben de què va la festa, experts, i això ho ha fet tot molt fàcil”.

Amparo 5“Per poder fer aquesta festa cal que la gent t’ajude. Jo he ajudat moltes obreres durant aquests anys, sempre he treballat en un carrer o altre, he fet milers d’orelletes i de coques fines. Ara que m’ha tocat ser a mi obrera els amics de veritat han respost i els que no ho són, doncs no. No et negaré que m’he emportat alguna decepció, però és veritat que tota la gent que m’estima està amb mi”, explica Amparo sincera.

“Durant aquests dies de perruqueria i vestits cal tenir al costat persones que t’ajuden, jo tinc la sort de tindre a les meues amigues Pilar i Toñi, tot i estar treballant sempre han tingut temps per acompanyar-me i per estar amb mi i els estic molt agraïda per tot”.

Hem preguntat a Amparo per la despesa econòmica que comporta ser Obrera a Bétera, “és veritat que et gastes diners però també és veritat que et gastes els diners que vols. Jo m’he marcat un pressupost i això és el que m’he gastat. Cada una ha marcar-se el seu i no intentar passar-se”, explica.

Amparo 1Entre els regals més especials que li han fet explica orgullosa els dos vestits que li ha cosit la seua amiga Pili Valero, “no és modista, però sap cosir. Ella tenia la tela i me’ls ha cosit i regalat. Són molt especials per a mi i els pense lluir amb orgull”.

Amparo no dubta que el moment més especial serà quan li pose la mantellina a Marieta en arribar a la porta de l’Església de la Puríssima després d’hores de rodà “em fa una il·lusió enorme, la posaré jo sola, jo sé posar-la i vull aquest moment per nosaltres dos”, explica emocionada.

Per cert, Amparo Lull com a bona fallera que és, té el carnet CRE d’experta en pólvora per la qual cosa no serà estrany veure-la amb “el mono” posat i tirant alguna femelleta que altra la nit de la coetà.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment