La tradicional Entrada de la Murta va ser ahir el preludi de les Festes de Bétera que comencen hui oficialment amb l’acte de Presentació de les Obreres i Majorals de 2017. Com a novetat enguany l’acte va començar, tal com es feia antigament, a les portes de l’Hort de les Alfàbegues per recórrer els mateixos carrers que dies després ho faran la rodà.

A l’hort ja es respirava ambient festiu amb els veïns i veïnes en els carrers amb ganes de passar-ho bé i de disfrutar de tradicions com esta, en la qual els carros tirats per cavalls omplin cada 11 d’agost d’olor i color els carrers de la localitat gràcies a la murta recollida i preparada pels festers. El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, va voler inaugurar les festes juntament amb la corporació municipal quasi al complet.

Acompanyant els majorals es trobaven les quatre obreres Amparo Lull, Pilar Ros, Olga Coscollar i Marieta Guerrero que van lluir vestits de hortolanes amb un sol topo, ones a l’aigua i flors com tocat.  Les xiques, que durant els pròxims deu dies seran les protagonistes, van disfrutar de la vesprada saludant a familiars, amics, veïns i omplint els carrers amb pètals de flors i caramels, tal com mana la tradició.

Després de la cercavila i acompanyats en tot moment per la música festiva de la xaranga, la comitiva va arribar a l’Albereda on va quedar inaugurat el recinte on a partir d’avui es desenvoluparan la major part dels actes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment