Bétera s’aixeca hui dimecres amb la ressaca que ha deixat el dia gran de les festes i la nit del foc per excel·lència. Com cada any la nit començava amb la tradició d’acudir a l’Església de la Puríssima per escoltar l’Ave Maria i tot seguit a la cantà d’albaes a les portes de l’Ajuntament de Bétera. Mentre pels carrers de Bétera tot era un anar i venir de gent ultimant els preparatius d’una nit única.

A la 1 de la matinada els Majorals començaven la nit amb la Cordà al carrer Gascón Sirera muntada per la pirotècnia Rausell de Bétera. Després centenars d’aficionats a la pólvora es posaven l’equipació necessària per participar a la coetà pels carrers del poble que ha durat fins a les 2 de la matinada. Mono, roba ignífuga, casc, botes, guants, ulleres i tovalloles mullades. Tota protecció és poca viure aquesta nit amb la màxima seguretat possible.

Com cada any el foc es contraba als carrers del casc històric: l’ajuntament, la plaça del mercat i els carrers de les obreres es van omplir de foc.

En aquests moments sabem que no hi ha hagut cap incident de gravetat tot i que sí ens confirmen des de l’Ajuntament de Bétera que ha hagut algunes cremades dels participants i dos incendis a última hora: un al solar d’una casa deshabitada al carrer Doctor Fleming amb Castelló i altre al carrer Sants de la Pedra on van haver d’intervenir els bombers per sufocar l’incendi d’un tendal.

Fotos Mª José Granell 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Quina falta de rigor, i això? La Coetà no dura fins a les 2h, més cert de 2h a 6h; i no és només al casc històric i als carrers de les obreres; durant eixes quatre hores l’aire s’ha tornat irrespirable i el soroll insuportable a molts més carrers. Hem tornat a reviure l’infern i esperem que cap autoritat mai més torne a posar-nos en aquesta situació, i que escolte i atenga la voluntat dels ciutadans. En això estem.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment