Bétera s’aixeca hui dimecres amb la ressaca que ha deixat el dia gran de les festes i la nit del foc per excel·lència. Com cada any la nit començava amb la tradició d’acudir a l’Església de la Puríssima per escoltar l’Ave Maria i tot seguit a la cantà d’albaes a les portes de l’Ajuntament de Bétera. Mentre pels carrers de Bétera tot era un anar i venir de gent ultimant els preparatius d’una nit única.

A la 1 de la matinada els Majorals començaven la nit amb la Cordà al carrer Gascón Sirera muntada per la pirotècnia Rausell de Bétera. Després centenars d’aficionats a la pólvora es posaven l’equipació necessària per participar a la coetà pels carrers del poble que ha durat fins a les 2 de la matinada. Mono, roba ignífuga, casc, botes, guants, ulleres i tovalloles mullades. Tota protecció és poca viure aquesta nit amb la màxima seguretat possible.

Com cada any el foc es contraba als carrers del casc històric: l’ajuntament, la plaça del mercat i els carrers de les obreres es van omplir de foc.

En aquests moments sabem que no hi ha hagut cap incident de gravetat tot i que sí ens confirmen des de l’Ajuntament de Bétera que ha hagut algunes cremades dels participants i dos incendis a última hora: un al solar d’una casa deshabitada al carrer Doctor Fleming amb Castelló i altre al carrer Sants de la Pedra on van haver d’intervenir els bombers per sufocar l’incendi d’un tendal.

Fotos Mª José Granell 

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

0 Comments

  1. Quina falta de rigor, i això? La Coetà no dura fins a les 2h, més cert de 2h a 6h; i no és només al casc històric i als carrers de les obreres; durant eixes quatre hores l’aire s’ha tornat irrespirable i el soroll insuportable a molts més carrers. Hem tornat a reviure l’infern i esperem que cap autoritat mai més torne a posar-nos en aquesta situació, i que escolte i atenga la voluntat dels ciutadans. En això estem.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment