pleno betera 2I entre els dies de festa hui s’ha colat un ple extraordinari de l’Ajuntament de Bétera convocat a les 9 del matí per aprovar el Pressupost General de 2017. Una sessió important per a la política municipal a la qual només han acudit 4 veïns com a públic.

Totes les al·legacions presentades (5 del PP, 1 de Pedro Gallén i 1 de l’Associació de Veïns Camí Paterna) s’han desestimat per ser considerades d'”oportunitat política i no ajustar-se als supòsits que la llei estableix”, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Enric Álvarez.

Per part del PP ha pres la paraula el regidor Manuel Pérez qui ha criticat durament el retard de l’aprovació dels pressupostos, la manca de participació i el dia i hora de la convocatòria “quan s’asseien a l’oposició criticaven que el saló de plens estigués buit, enhorabona perquè han aconseguit que hui estiga de gom a gom”, ha dit en to irònic.

El regidor del PP ha criticat també que el govern local haja oblidat contemplar un Fons de Contingència que serviria per a reservar fons per a situacions d’emergència com inundacions, incendis o el pagament d’unes sentències judicials. I a més els ha acusat de no haver-se reunit amb l’oposició “no s’han assegut a parlar amb nosaltres en cap moment i el PP té ganes de treballar i aportar”.

pleno betera 4Enric Álvarez no ha volgut entrar al recurrent “i tu més” tan trillat en els plens municipals, però sí que ha assegurat que “el PP no és un exemple de transparència i participació, ni de dates ni hores d’aprovació de pressupostos” i ha insistit en què el Fons de Contingència no és obligatori “si passa alguna cosa, alguna situació d’emergència la resoldrem i si no ho fem, ens critica”.

El portaveu de Mas Camarena ha anunciat el vot en contra del seu grup “no ens agrada. Les urbanitzacions paguem molt i rebem molt poc”. Salvador Beltrán s’ha mostrat sorprés pel suport de Ciudadanos a Compromís “un pacte amb C’s per aprovar el pressupost és legal però ens resulta sorprenent quan les casernes generals dels dos partits han dit una i mil vegades que mai pactarien”.

Per la seua banda la regidora de Ciudadanos ha explicat que cap moment es tracta d’un pacte “nosaltres no hem venut res, ni barat ni car, l’únic que hem acordat han sigut mesures que considerem necessàries i beneficioses per als ciutadans com una millora en les carreteres de Bétera per millorart la comunicació”.

Eva Martínez ha insistit que la intenció del seu partit en aquets acord ha sigut la de “no bloquejar el poble, millorar la vida dels ciutadans i evitar enfrontaments partidistes que a vostè sí que sembla que li agraden”.

Amb 10 vots a favor (Compromís, PSOE i Assemblea Bétera), 10 vots en contra (PP, Mas Camarena i Pedro Gallén) i l’abstenció de la regidora de C’s, finalment el Pressupost General de 2017 s’ha aprovat gràcies al vot de qualitat de l’Alcaldessa en segona ronda de votacions.

Més notícies relacionades:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment