adults

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha informat dels criteris per obtindre el nou Certificat de Nivell A1 de la Junta Qualificadora dirigit per a persones sense coneixements, o amb coneixement bàsic, en la llengua de la Comunitat. Així ho han publicat a través del Diari Oficial de la Generalitat.

Els centres públics de formació de persones adultes dependents de la Conselleria, les entitats locals que disposen de personal tècnic amb les funcions pròpies de la promoció lingüística i les universitats públiques valencianes seran els encarregats tant de formar com d’avaluar aquesta proba de nivell bàsica.

Per altra part, els centres i entitats sol·licitants autoritzats per la Conselleria deuran realitzar un curs gratuït amb una duració mínima de 60 hores. Una volta acabat aquest, el centre corresponent haurà d’enviar a la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià la relació de persones aptes. Després d’açò serà la pròpia Junta la que enviarà el certificat de nivell per correu electrònic a la persona que haja aconseguit l’aprovat.

Tota persona interessada en aconseguir el A1 en valencià ha de ser capaç de comprendre i fer un bon ús de les expressions quotidianes, crear frases senzilles o formular preguntes bàsiques. Cal recordar que per poder presentar-se s’ha de ser major de setze anys o díhuit anys en el cas dels centres d’EPA.

Tal i com va assegurar el conseller d’Educació, Vicent Marzà: “La finalitat d’aquesta proba és ajudar a la gent a parlar i escriure en valencià”. Una manera de incentivar l’ús de la llengua i afavorir la inclusió social i cultural de la població.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment