ConEdujpg
EFE.  El ple del Consell ha donat llum verda al decret llei que regula el programa lingüístic que s’aplicarà el curs 2017/2018 en el primer curs del segon cicle d’Educació Infantil. La resta de cursos d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat continuen en els programes educatius que tenien implantats durant el curs 2016/2017.

D’aquesta manera el Consell busca: “Garantir a l’alumnat, a les famílies i als docents un inici de curs amb normalitat, que no els supose fer cap canvi”. Consideren aquest decret com un instrument normatiu per assegurar l’elecció del centre educatiu que havien triat les famílies d’alumnes experimentals de dos anys i d’Infantil de tres anys i una bona organització interna per part d’equips directius i docents.

Hi ha tres tipus de programes plurilingües. El Programa Plurilingüe A, estarà al 54% dels centres educatius, contarà entre 16 hores 30 minuts i 18 hores 30 minuts en valencià, 4 hores en castellà, i de 0 a 2 hores en anglés. El Programa Plurilingüe B, un 30% del total, correspondrà als centres que han ofertat entre 8 i 9 hores en valencià, entre 11 hores 30 minuts i 14 hores i 30 minuts en castellà, i de 0 a 2 hores en anglés. Per últim, el Programa Plurilingüe C, s’assignarà al 16% dels centres, impartirà 4 hores en valencià, entre 16 hores 30 minuts i 18 hores 30 minuts en castellà, i de 0 a 2 hores en anglés.

S’ha recalcat que la mesura s’ha pres “complint les determinacions judicials que han derivat en la suspensió cautelar del Decret 9/2017, aprovat en Ple del Consell el 27 de gener de 2017”. El decret llei entrarà en vigor en el moment de la seua publicació en el DOGV, i Les Corts valencianes tenen 30 dies naturals per a convalidar la norma i ho faran abans que l’alumnat valencià inicie el curs escolar. Aquest decret estarà en vigor durant el curs 2017/2018.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment