Comunitat ValencianainicioNotíciesOci i Cultura

 
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria de les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris destinades als estudiants de les universitats públiques valencianes per al curs 2017-2018.
El termini de presentació de les sol·licituds per a aquesta nova modalitat d’ajudes, a les quals es destinaran 8.700.000 euros, s’iniciarà demà i finalitzarà el 6 d’octubre. L’alumnat que sol·licite la beca haurà d’emplenar per via telemàtica el formulari de sol·licitud i presentar-lo en els registres de les universitats o en les dependències previstes en la Llei 39/2015.
La beques salari s’adrecen als alumnes que inicien per primera vegada els estudis universitaris en el curs 2017-2018, així com als alumnes beneficiaris d’aquestes ajudes en la convocatòria del passat any.
Els beneficiaris disposaran d’un salari de fins a 600 euros mensuals per curs, que contribuirà a finançar la despesa que genera dur a terme estudis universitaris i impulsarà l’economia de les famílies amb escassos nivells de renda.
En aquestes ajudes, el llindar de renda que s’estableix per a famílies de quatre membres és de fins a 18.081 euros, i l’alumnat beneficiat s’haurà de comprometre a complir el rendiment acadèmic establit en la convocatòria.
L’objectiu de les beques salari és evitar l’autoexclusió i garantir que els estudiants que inicien els estudis puguen acabar la seua formació universitària amb un salari destinat a formar-se. D’aquesta manera, l’alumnat pot col·laborar amb la seua família aportant un sou pròxim al salari mínim interprofessional de fins a 600 euros durant els quatre anys de formació, sempre que superi acadèmicament els cursos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment