1La companyia de teatre Zorongo Teatro es puja a l’escenari de la Casa de la Cultura de Bétera per a representar “Enroc de reines”. Serà avui divendres 8 de setembre a partir de les 22.30 hores quan l’obra de Pascual R. Huedo dirigida per Dídac Moreno, qui compagina la faceta de director i actor, es desenvoluparà a la localitat.

Després de l’èxit que han tingut amb ‘Enroque de reinas’ al Castell de Peníscola i Bétera, i també a la localitat de Torrent, tornen amb la versió en valencià de l’obra. El lloc elegit per al debut d’aquesta és la nostra població.

El que conta la representació és la vida de Jaume I, representat per Dídac Moreno, i de les seues esposes, Elionor i Violant, amb una posada en escena atrevida que no deixarà indiferent a ningú. Un Jaume I humanitzat apareixerà sobre les taules en les quals no faltarà la història ni tampoc la llegenda que envolta a aquest personatge.

La primera dona del conquistador, Elionor de Castella, serà interpretada per Merxe Leal. D’altra banda, Arianne Olucha donarà vida a Violant d’Hongria. Les esposes es convertiran en les grans protagonistes de l’obra amb un enfrontament constant que acabarà per transformar-se a complicitat.

Cal apuntar que es tracta d’actors amb una àmplia trajectòria professional. Així, Merxe Leal va ser premiada, per tercera vegada, com a millor actriu en el certamen ARTIC de Torrent, mentre la jove actriu Arianne Olucha ha desenvolupat el paper de Julieta Capuleto en ‘Romeo y Julieta’ i ha format part de ‘Los Miserables’. També cal destacar que el seu autor, el poeta i dramaturg castellonenc R. Huedo és Premi Miquel Peris de Poesia 2011 per la seua obra ‘Melangia de mar esquiu’, Premi Castell de Suera de Poesia amb ‘Naufragi’ o Premi A. Botiguer de Narrativa Breu de Jaén 2011 per ‘Melodia’.

En definitiva es tracta d’una cita amb la història del nostre territori d’una manera entretinguda. La companyia valenciana de teatre farà les maletes per actuar el pròxim diumenge 10 de setembre al Teatre del Raval de Castelló.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment