la-pastoreta-con-amics-del-coetSeguint amb la tradició, els dies 7 i 8 de setembre es celebra el primer dels actes en honor a la Verge de la Divina Pastora al que varen acudir unes 300 persones que amb fervor i alegria la varen acompanyar en el seu trasllat des de l’Ermita del Calvari fins a l’Església de la Puríssima. La penya “Amics del coet” va ser l’encarregada de traslladar-la.

Com és tradicional, xiquets i xiquetes de la població participaren en la processó de la Divina Pastora. El gorret, el sarró ple de dolços i el bastó no faltares a la cita on els més menuts varen ser els autèntics protagonistes.

Vicent, capellà retor de la Puríssima, va promoure que un nodrit grup de dones de Bétera s’encarregaren de traslladar a muscles la imatge del Crist de la Protecció, el més antic de la població, que es troba a l’ermita amb l’ajuda d’un altre grup de voluntaris entre els quals es trobaven membres de Fogoners i dels Majorals 2018.

Donant-se les circumstàncies de què és la primera volta en la Comarca del Camp del Túria, les dones són les portants fins a l’església dels Desemparats, on  va ser rebuda pel capellà retor D. José Martínez, qui emocionat comentà: “Als 44 anys d’estança a Bétera és la primera volta que veig entrar al Crist de la Protecció en aquesta església”, havent-se recuperat l’eixida d’aquesta imatge e iniciat amb aquest el tradicional tridu.

El pròxim dimarts es traslladarà la imatge de l’Església dels Desemparats a la Puríssima, finalitzant el dissabte amb el trasllat del Crist des de l’església fins a l’ermita.

IMG_3272IMG_3268IMG_3283IMG_3264

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment