13330072wEFE. La primera jornada de vaga de 24 hores al metro i el tramvia de València convocada dins el calendari d’aturades fins a novembre ha començat avui amb un seguiment del 98% dels maquinistes, segons els sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

L’empresa, per la seua banda, ha comunicat a l’Agència EFE que oferirà dades de seguiment al llarg de la jornada.

Fonts dels sindicats convocants -SIF, UGT, CCOO i SCF- han precisat que en el torn de matí els maquinistes han secundat l’atur en un 98%, tenint en compte que els serveis mínims establerts són del 50% i el 60%, segons franges horàries.

A les hores punta (de 6 a 9 hores, de 12 a 16 hores i de 19 a 22 hores) les circulacions previstes són el 60% de les habituals, mentre que en les hores vall (la resta del dia), es preveuen del 50%, segons el dictamen de la Direcció general de Treball.

La jornada de vaga d’avui és la primera de 24 hores programada -les altres seran els dilluns 25 de setembre, 9 i 23 d’octubre i 6 de novembre-, i hi haurà aturades parcials a partir del 18 de setembre fins al 3 de novembre, segons el calendari dels sindicats.

En total, seran 17 jornades d’aturades per “el desacord i la falta de participació” en el procés d’elaboració de l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana, i “la negativa” de la direcció de FGV de negociació de matèries que afecten les condicions de treball, formació, habilitacions, reconeixements mèdics i règim disciplinari dels col·lectius de circulació, segons els convocants.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment