13330072wEFE. La primera jornada de vaga de 24 hores al metro i el tramvia de València convocada dins el calendari d’aturades fins a novembre ha començat avui amb un seguiment del 98% dels maquinistes, segons els sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

L’empresa, per la seua banda, ha comunicat a l’Agència EFE que oferirà dades de seguiment al llarg de la jornada.

Fonts dels sindicats convocants -SIF, UGT, CCOO i SCF- han precisat que en el torn de matí els maquinistes han secundat l’atur en un 98%, tenint en compte que els serveis mínims establerts són del 50% i el 60%, segons franges horàries.

A les hores punta (de 6 a 9 hores, de 12 a 16 hores i de 19 a 22 hores) les circulacions previstes són el 60% de les habituals, mentre que en les hores vall (la resta del dia), es preveuen del 50%, segons el dictamen de la Direcció general de Treball.

La jornada de vaga d’avui és la primera de 24 hores programada -les altres seran els dilluns 25 de setembre, 9 i 23 d’octubre i 6 de novembre-, i hi haurà aturades parcials a partir del 18 de setembre fins al 3 de novembre, segons el calendari dels sindicats.

En total, seran 17 jornades d’aturades per “el desacord i la falta de participació” en el procés d’elaboració de l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana, i “la negativa” de la direcció de FGV de negociació de matèries que afecten les condicions de treball, formació, habilitacions, reconeixements mèdics i règim disciplinari dels col·lectius de circulació, segons els convocants.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment