Luis-poveda-eu-betera-opinionOPINIÓ
Luis Poveda, Coordinador Local d’EUPV-Bétera

Davant el continu qüestionament al qual estan sotmetent al nostre sistema de Seguretat Social i per tant, a la viabilitat del nostre sistema de pensions, les centrals sindicals CC.OO. i U.G.T. han decidit continuar amb la campanya en suport i defensa de les pensions públiques, un sistema que ha estat i ha de continuar sent, garant de cohesió i de protecció social.

De manera constant repeteixen els arguments que culpabilitzen als treballadors i treballadores de l’escassetat de recursos. La pretensió no és altra que acabem creient que els responsables d’una imminent inviabilitat del sistema de pensions és de les persones, per entre altres coses, viure massa anys com de forma reiterada ha declarat la Sra. Christine Lagarde actual directora gerent del Fons Monetari Internacional.

Per al moviment sindical aquestes tesis persegueixen continuar mantenint les equivocades polítiques d’austeritat i de retallada de drets, intentant presentar a les pensions públiques com inviables, alhora que ofereixen com a alternativa sistemes privats de pensions.

Les cotitzacions a la Seguretat Social no són, com es repeteix de forma reiterada amb l’objectiu de denostarlas, un impost que paguen els empresaris i en menor mesura els treballadors. La cotització a la seguretat social és salari diferit que es lliura a l’Estat perquè siga el garant de les nostres prestacions i per tindre cobertes les situacions de malaltia, mort o vellesa.

Els poders públics han d’apostar per garantir des del sistema públic, pensions suficients per mantenir i reforçar la cohesió social. Les cotitzacions procedents de l’ocupació que han d’augmentar la seua aportació actual i el reforç del finançament públic, són peces essencials.

Per tot això des d’EUPV, donem suport a les marxes promogudes per als primers dies del mes d’octubre per CCOO i U.G.T. i ens sumem a les reivindicacions en defensa d’un sistema públic de pensions que garantisca pensions suficients en tots els casos, i cridem a la ciutadania perquè participa de manera activa, en les marxes convocades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment