13364540wEFE. Amb l’inici del nou curs escolar, els responsables d’alguns instituts espanyols han decidit buidar les seues màquines expenedores de brioixeria industrial i aliments grassos i substituir-los per altres més saludables com la fruita fresca, el pa integral o la fruita seca no fregits.

És, per exemple, el cas de la Comunitat Valenciana, on el govern regional està elaborant un decret llei segons el qual en els instituts només podrà haver màquines expenedores que ofereixin aliments saludables com llet desnatada i semidesnatada, iogurts baixos en greixos i sense sucre afegit , pa integral i fruita fresca, entre d’altres.

I només es podran vendre altres productes si la part que no supera les 200 quilocalories i d’aquest total, els greixos no excedeixen el 35%, expliquen fonts de l’executiu autonòmic.

Els experts en nutrició destaquen la importància d’una alimentació saludable en edats primerenques i recorden que a Espanya l’excés de pes infantil suposa un problema que ja afecta més del 40% dels xiquets.

El 2011, amb el govern socialista, es va aprovar la Llei de seguretat alimentària i nutrició que prohibia la venda en col·legis d’infantil i primària d’aliments i begudes amb alt contingut en àcids grassos saturats i trans, sal i sucres.

Encara que l’origen d’aquesta iniciativa es remunta al 2005, quan el Ministeri de Sanitat i Consum, encapçalat per Elena Salgado, va impulsar l’Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat (NAOS) amb l’objectiu de millorar els hàbits alimentaris, especialment, durant l’etapa infantil.

Seguint aquest corrent saludable, en la majoria de les comunitats, els instituts espanyols han retirat les màquines expenedores o aquestes ofereixen aliments que compleixen amb els requisits establerts per la seva conselleria corresponent.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment