cole beteraSetmana de tornada a l’escola a Bétera. 479 alumnes d’infantil, 1.162 de primària i 815 de secundària es incoporaron aquest dilluns als centres públics de la localitat. Des de la Regidoria d’Educació asseguren que el nombre d’alumnes és major que l’any passat com també ho és el nombre de docents que s’han incorporat a les plantilles de cada centre.

Les aules continuen un curs més massificades de manera que l’edil d’Educació, Fernando Cantarino, assegura que no s’ha pogut fer una reducció efectiva de la ràtio a causa que no hi ha places vacants malgrat que el Col·legi Lloma del Mas té una nova aula de primària per la manca de places escolars al poble “cada vegada hi ha més nombre d’alumnes, ens falta sens dubte i com a mínim una línia sencera a primària”, afirma.

A secundària l’institut s’ha vist obligat a ampliar el seu horari de vesprada, la seua capacitat és d’uns 600 alumnes i té matriculats més de 900 “també cal una remodelació o una ampliació, o un altre centre de secundària”, explica Cantarino.

Durant aquests primers dies s’han produït problemes típics de començament de curs als centres  que s’han anat solucionant sobre la marxa “ja que no han sigut molt importants”.

El que sí que ha suposat un treball burocràtic extraordinari per als treballadors dels centres ha sigut l’entrada en vigor del decret llei de plurilingüisme pel qual s’adopten mesures urgents per aplicar durant el curs escolar 2017-2018 als projectes lingüístics de cada centre “treball extra de canvis en la matriculació que els centres he de dir han resolt perfectament”, conclou Cantarino.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Colegios publicos masificados y mientras en los concertados que tienen espacio para tener mas aulas abiertas, no autorizan el uso de estas plazas…
    Se ha demostrado que en general la gente prefiere la enseñanza concertada ya que son las plazas que primero se han llenado en el pueblo. Pero aun asī este gobierno sigue imponiendo su voluntad por encima de la voluntad de su pueblo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment