IMG_6317Ara que s’acosta la tardor i esperem que també el fred ja puguem anar pensant en incorporar a la dieta plats de cullera com les sopes. Aquesta setmana us oferim una recepta de la sopa de ceba o “soupe l’oignon” com l’anomenen els francesos.

Aquesta sopa és una delícia, amb la seua ceba picada a foc lent i el toc del timó, el vi blanc i el formatge gratinat. Per fer-la necessitarem 1 litre de caldo de pollastre que podem fer nosaltres mateixos o comprar-lo (en aquest cas hauria de ser un bon caldo envasat). El millor, és clar, és fer-ho a casa, però si es té poc temps també quedarà bé amb caldo envasat, sempre que siga bo.

Ingredients per fer la sopa de ceba: (per a 2 persones)

  • 1 litre de caldo de pollastre
  • 4 cebes tallades en juliana (sembla molta però es redueix molt).
  • Mig got de vi blanc.
  • Una branqueta de timó o farigola fresca.
  • Un bon tros de mantega (o oli d’oliva, o meitat i meitat)
  • 4 llesques de pa.
  • Formatge emmental o gruyere ratllat.
  • Sal i pebre.

En una olla posem a fondre la mantega, i quan ja estiga tirem la ceba que deixarem ofegar a foc lent fins que estiga ben daurada. Llavors tirem el vi, deixem reduir durant 2 minuts i afegim l’aigua i la branqueta de farigola. Tapem l’olla, pujem el foc i quan arranque el bull el baixem i coem a foc lent durant una hora.

Quan ja estiga aboquem la sopa en dos plats o cassoletes aptes per a forn. Posem dues llesques de pa en cada plat i per sobre espolsem el formatge ratllat. Introduïm els plats al forn i gratinem amb el grill fins que estiga el formatge dauradet i el pa un poquet torrat. I ja podem gaudir d’aquest fantàstic plat.

Bon profit!

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment