IMG_6317Ara que s’acosta la tardor i esperem que també el fred ja puguem anar pensant en incorporar a la dieta plats de cullera com les sopes. Aquesta setmana us oferim una recepta de la sopa de ceba o “soupe l’oignon” com l’anomenen els francesos.

Aquesta sopa és una delícia, amb la seua ceba picada a foc lent i el toc del timó, el vi blanc i el formatge gratinat. Per fer-la necessitarem 1 litre de caldo de pollastre que podem fer nosaltres mateixos o comprar-lo (en aquest cas hauria de ser un bon caldo envasat). El millor, és clar, és fer-ho a casa, però si es té poc temps també quedarà bé amb caldo envasat, sempre que siga bo.

Ingredients per fer la sopa de ceba: (per a 2 persones)

  • 1 litre de caldo de pollastre
  • 4 cebes tallades en juliana (sembla molta però es redueix molt).
  • Mig got de vi blanc.
  • Una branqueta de timó o farigola fresca.
  • Un bon tros de mantega (o oli d’oliva, o meitat i meitat)
  • 4 llesques de pa.
  • Formatge emmental o gruyere ratllat.
  • Sal i pebre.

En una olla posem a fondre la mantega, i quan ja estiga tirem la ceba que deixarem ofegar a foc lent fins que estiga ben daurada. Llavors tirem el vi, deixem reduir durant 2 minuts i afegim l’aigua i la branqueta de farigola. Tapem l’olla, pujem el foc i quan arranque el bull el baixem i coem a foc lent durant una hora.

Quan ja estiga aboquem la sopa en dos plats o cassoletes aptes per a forn. Posem dues llesques de pa en cada plat i per sobre espolsem el formatge ratllat. Introduïm els plats al forn i gratinem amb el grill fins que estiga el formatge dauradet i el pa un poquet torrat. I ja podem gaudir d’aquest fantàstic plat.

Bon profit!

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment