13384991wEFE. L’alcalde de València, Joan Ribó, va assegurar ahir que el plantejament del PP respecte a la situació independentista a Catalunya va portar a “una catàstrofe” i ha reclamat “diàleg”.

Ribó s’ha manifestat en estos termes durant la seua al·locució final al debat de l’estat de la ciutat i en resposta a la pregunta del portaveu del PP, Eusebio Monzó, sobre què opinava del referèndum de Catalunya.

“No tinc inconvenient de parlar de Catalunya però vull que li quede clar que jo del que vull parlar són dels problemes i la situació d’aquesta ciutat. A mi, el que em preocupa són els problemes sobre els quals jo tinc gestió”, ha apuntat.

Ribó ha assegurat que a ell no li agrada “com està evolucionant la situació a Catalunya, no hi ha hagut una capacitat de diàleg en absolut, no m’agrada l’origen d’aquest problema” i ha recordat que el PP recollia signatures contra l’Estatut d’Autonomia “aprovat en Les Corts catalanes, el parlament estatal i el Senat” i que “feia campanya contra els productes catalans”.
“El que demane és que davant d’un problema tan important, hi haja diàleg. Demane i reitere que hi haja diàleg. I aquest tema és el que em preocupa i em sembla fonamental. Amb els seus plantejaments anem cap a una catàstrofe”, ha afirmat.

Més reaccions de polítics valencians 

13383741wEl president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha advertit que “l’acció repressiva i autoritària del Govern” farà que “els demòcrates catalans i de l’Estat donen un suport massiu al referèndum” de l’1 d’octubre. Morera ha publicat aquest missatge en el seu compte personal de Twitter, que porta registrats més d’un centenar de m’agrada i més de 90 retuits, i ha rebut nombroses respostes, especialment de diputats autonòmics del PP, així com des del compte oficial del PP de la província d’Alacant.

El diputat popular Alfredo Castelló li ha recordat que aquestes “accions” les ordenen jutges i no el president del Govern, Mariano Rajoy, i li ha demanat que si està amb els independentistes siga “valent i clar” i ho diga, però que no enganye .

La seua companya de grup Verónica Marcos ha considerat “insòlit” que el president d’un parlament com les Corts “done suport aquest atropellament a la democràcia” i ha dit que li agradaria saber què opina el president de la Generalitat, Ximo Puig, del suport de Morera “al procés independentista català”.

El parlamentari del PP Vicente Casanova veu “lamentable” que el president de Les Corts “lloï l’incompliment de la llei” i el també diputat populae Joan Carles Caballero li ha demanat que “no manipule” doncs en un estat de dret “la llei es compleix i és igual per a tots”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment