portadaAl dia d’ahir es va celebrar a la Casa de la Cultura l’acte més emotiu dins del programa de la Setmana de l’Agricultura que s’està celebrant durant aquests dies. L’any passat es va reconéixer el paper de la dona al camp però enguany era el torn per a destacar la feina dels homes agricultors de Bétera que han dedicat la seua vida a la terra.

L’alcaldessa de la població, Cristina Alemany, va recalcar la importància de l’agricultura per als valencians, “L’agricultura no és només una forma de supervivència sinó un mode de vida”. Alemany va manifestar la necessitat de “tornar a valorar aquesta activitat econòmica perquè torne a ser el referent econòmic dels beterans i beteranes”.

La primera edil també va parlar sobre la joventut: “Els joves han de veure que viure del camp és igual de digne que viure de qualsevol altra activitat econòmica amb un valor afegit la transmissió de la nostra identitat”.

A més, l’alcaldessa va tindre unes paraules d’agraïment per a tots els representants de les entitats agràries de la localitat i veïns que fins allí s’havien desplaçat, i també per a la diputada socialista a les Corts Valencianes, Mercedes Caballero, que va acudir a la cita com a convidada. Caballero va aplaudir el treball dels polítics a les institucions local en matèria d’agricultura.

Seguidament, la regidora d’Agricultura, Cristina Ballesteros, junt amb l’alcaldessa de Bétera i la diputada varen fer entrega dels reconeixements als homes agricultors de Bétera.

Minuts després de l’homenatge va tindre lloc la xarrada de Ricardo Sánchez: “Regenerando el suelo: La agricultura del pasado que abre las puertas del futuro”, es va parlar de la importància de la terra. Sánchez va manifestar la importància de cuidar l’entorn i va assegurar que hui en dia hi trobem moltes ferramentes per “poder traure la màxima efectivitat del sòl”.

Abans de finalitzar l’acte, es va fer un reconeixement pòstum a la figura de Camilo Martínez Martínez, “Camilo el de la palmera” pel valor de la seua labor al camp.

Imatges dels homenatjats

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment