13389161wEFE. L’escultura “La Pamela” de l’artista valencià Manolo Valdés ha sigut la guanyadora del concurs públic que la Fundació Hortensia Herrero ha organitzat per donar-la a la ciutat de València, la Marina serà des de desembre el definitiu enclavament d’aquesta obra d’alumini de més de quatre tones de pes.

Amb un valor de 1,7 milions d’euros, “La Pamela” ha estat exposada al llac artificial de la Ciutat de les Arts i les Ciències des del passat 28 de juny i, després de dos mesos i mig de votacions, ha acabat recaptant 12.855 vots dels 41.538 comptabilitzats, per davant d’altres cinc escultures de Valdés com “Les papallones”, “La diadema” i “Els anells”.

A l’acte de presentació han assistit la presidenta de la fundació, Hortensia Herrero, el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, i el director estratègic de la Marina de València, Ramon Marrades, que ha declarat que “és tot un orgull “que l’escultura passe a formar part d’aquest enclavament.

Marrades ha anunciat que l’escultura es situarà en una plaça que s’ha sol·licitat habilitar situada entre l’edifici Veles e Vents i el cobert número 2, on es crearà una base de fusta en la qual es posarà l’obra “mirant al mar, cosa que representa molt al seu autor”, ha explicat.

Hortensia Herrero ha destacat la “sobrietat i l’elegància de l’obra” guanyadora i que “és la que més enganxa” a l’enclavament on serà instal·lada, al mimetitzar-se amb l’entorn triat.

La fundació ha pagat els 1,7 milions d’euros de “La Pamela” per donar aquesta escultura a la ciutat de València i que formi part de l’entorn de la Marina.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment