Foto: Diputació de València

Foto: Diputació de València

Saber abans d’agafar el cotxe si es va a trobar o no aparcament a través d’una aplicació per a smartphones, així com de panells electrònics situats en la via pública. És el que permet el Servei Sitred (Sistema d’Informació en Temps Real de l’Estacionament Disponible) que l’Ajuntament de l’Eliana preveu engegar en el municipi i per al qual ha rebut una subvenció de la Diputació de València de 70.000 euros.

La mesura contempla la gestió intel·ligent de l’espai públic per a l’aparcament de vehicles motoritzats. Es preveu la instal·lació en els accessos dels tres pàrquings perimetrals al centre urbà de sensors de pas de vehicles que comptabilitzaran automàticament l’oferta de places lliures i permetran oferir en temps real informació sobre disponibilitat d’aparcament.

L’actuació proposa d’una banda oferir informació en temps real sobre l’estat d’ocupació dels aparcaments públics mitjançant un sistema de comptatge de places lliures, i per un altra, l’adequada senyalització de places de pàrquing, de manera que es permeta una gestió més ordenada de les zones d’aparcament, millorant la mobilitat i l’accessibilitat de la ciutadania en el casc històric de la ciutat.

D’aquesta manera, es pretén és deixar de fomentar la circulació de vehicles motoritzats pels carrers del centre urbà, reduir l’emissió de gasos contaminants, augmentar la seguretat viària i la qualitat ambiental, i dotar de nous recursos d’informació i comunicació a la ciutadania. Un projecte que ha valgut al municipi ser mereixedor per part de la Generalitat d’un premi en la ‘Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible’.

Però no es tracta de l’única assistència de la Diputació de València a l’Eliana en matèria de mobilitat sostenible. Des de l’àrea de Carreteres de la Corporació provincial es preveu el desenvolupament d’una via per a vianants i ciclistes en la CV-375 que tocarà els termes municipals de la Pobla de Vallbona i l’Eliana, amb un pressupost aproximat d’al voltant de 600.000 euros i poc més de tres quilòmetres, que permetrà disposar d’un carril per a vianants i ciclistes en la via.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment