metro-betera4EFE. Els sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han xifrat en un 90 per cent el seguiment de l’aturada en el torn de matí, convocat avui conjuntament al metro i tramvia de València i Alacant, mentre que l’empresa pública l’ha situat en el 28,57%.

L’atur (de maquinistes, circulació i llocs de comandament) s’ha iniciat a les 00.00 hores i durarà fins a les 24.00 hores d’avui, i la Direcció General de Treball ha dictaminat serveis mínims del 60 per cent en les hores punta (de 6.00 a 9.00 hores, de 12.00 a 16.00 hores i de 19.00 a 22.00 hores) i del 50% en les hores vall (la resta del dia).

Fonts dels sindicats convocants -SIF, UGT, CCOO i SCF- han precisat que el seguiment de la vaga en el torn de matí ha estat del 90%, i no s’han registrat incidents.

L’empresa pública FGV per la seua part ha informat que, segons les seues dades, el seguiment de la vaga a Metrovalència ha estat del 28,57% en aquest torn.

Els sindicats van decidir divendres passat mantenir la convocatòria de vaga prevista per avui dilluns després de no arribar a un acord amb l’empresa en la reunió que van mantenir divendres passat sobre l’avantprojecte de llei de seguretat.

Aturades fins al mes de novembre 

En els primers dies de setembre, els sindicats SIF, UGT, CCOO i SCF van convocar un total de disset jornades d’aturades de manera esglaonada fins al mes de novembre, per “el desacord i la falta de participació” en el procés d’elaboració de l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana.

Els sindicats mantenen el calendari d’aturades de 24 hores convocats els dies 9 i el 23 d’octubre i el 6 de novembre, i hi haurà aturades parcials fins al 3 de novembre.

La representació social de FGV protesten per “la negativa” de la direcció de FGV de negociar matèries que afecten les condicions de treball, formació, habilitacions, reconeixements mèdics i règim disciplinari dels col·lectius de circulació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment