La segona edició de la Mostra Infantil de Música i Cultura Tradicional es va celebrar la vesprada del dissabte a Bétera. La Casa de la Cultura va ser el lloc on es varen reunir xiquets i xiquetes de l’Associació Cultural de l’Aljama de Bétera, del grup de danses Morro Falquí de Benitatxell i també del de Pedreguer.

Una vesprada plena de música en directe i molta il·lusió per part dels més menuts, vora cinquanta, procedents dels diferents grups de ball tradicional. La cita anual de la “Mostreta” va nàixer amb la intenció de mostrar l’aprés durant tot l’any. Com ens contava el president de l’Aljama José Codina: “Una vegada aconseguirem consolidar la Mostra amb els adults de l’associació tocava incentivar el treball dels més menuts”. També va recalcar la importància dels joves: “Són el futur. Cal treballar molt i fer les coses bé perquè els nostres balls, cançons i melodies no queden en l’oblit”, va assegurar Codina.

Els veïns de Bétera gaudiren de les actuacions en primer de l’escola de Benitatxell, després de la de Pedreguer, i ja per últim, abans de finalitzar l’acte, de l’Aljama de Bétera. Tampoc varen voler faltar a la cita representants de les Obreres i Majorals del 2018 ni l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, que va agrair la participació de les dues escoles convidades. A més, Alemany va aplaudir el treball de l’Aljama: “L’organització de la Mostreta és una aposta ferma per mantenir la cultura, allò que ens defineix com a poble, a través dels més joves que són els que poden transmetre aquests coneixements a les futures generacions”.

L’associació de ball de Bétera ja es prepara per a començar un nou curs en el qual introduir a joves i adults en el món de la cultura popular i tradicional valenciana. Però les activitats de l’escola no acaben ací, José Codina anuncia un any ple de projectes “no sols amb actuacions, també tallers, exposicions, xarrades, jocs i projeccions”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment