13392837wEFE. El conductor d’una ambulància i una infermera van ser agredits a l’Eliana per un pacient psiquiàtric a què van ser a atendre, el primer d’ells per una arma blanca al cap, segons ha informat avui el Centre d’Informació i Coordinació d’ urgències (CICU).

L’agressió es va produir el passat dijous quan el CICU va rebre una telefonada en què s’especificava que el pacient que havia de ser atès “no presentava agressivitat” de manera que, segons el protocol, es va remetre l’avís al Centre de Salut de l ‘Eliana, des d’on es va sol·licitar una unitat de Suport Vital Bàsic al CICU. Segons les fonts, en els casos en què s’especifica que el pacient està agressiu, s’activa el suport del cos de seguretat que corresponga.

Fins al domicili es va traslladar una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB), dotada de dos tècnics especialistes sanitaris (un d’ells conductor) i de metge i infermera del Centre de Salut de l’Eliana. En arribar, el pacient va agredir la infermera, que va ser defensada pel conductor del SVB, qui va resultar ferit al cap per arma blanca.

Va ser la mateixa infermera la que va assistir al conductor, que no va precisar ser traslladat a cap centre hospitalari, segons les fonts, També va intervenir una unitat del SAMU, que va traslladar al pacient psiquiàtric a l’Hospital de Llíria.

Després d’aquest succés, el sindicat CSI·F ha exigit a la Conselleria de Sanitat que es coordine amb les forces de seguretat perquè el personal sanitari acudisca amb agents a les atencions que puguen comportar perill, i ha reclamat la creació d’una categoria professional pròpia per aquest personal.

En un comunicat, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI · F) considera que l’Administració ha de prevenir els riscos que pateixen els treballadors, i recorda que “la perillositat no resulta inherent a l’exercici de la sanitat”. També especifica que la consideració que té el personal sanitari d’autoritat pública “no serveix de res ni no va acompanyada d’actuacions encaminades a la protecció davant agressions i a la prevenció”.

El sindicat remarca que “en les atencions a domicili, davant de qualsevol dubte en l’avís, els professionals sanitaris sempre acudeixen acompanyats de forces de seguretat”.
També recorda que el col·lectiu d’atenció continuada “és el que pitjors condicions laborals i retributives pateix al conjunt de la sanitat valenciana. Ni tan sols compten amb una categoria professional pròpia”.

També el Col·legi d’Infermeria de València ha enviat una carta a la Conselleria de Sanitat en la qual sol·licita l’actualització dels protocols de seguretat per al personal sanitari per evitar aquestes agressions i que agents de seguretat acompanyen els sanitaris “en situacions de risc potencial “.

Els infermers també reclamen que aquestes agressions siguen considerades com a atemptat a l’autoritat en compliment de la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment