13404042wEl conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, han presentat la campanya de promoció del valencià de la Generalitat ‘Sempre teua. La teua llengua’.

“La campanya està adreçada a totes les valencianes i tots els valencians: tant els qui es comuniquen en la nostra llengua com els qui no la solen utilitzar. El valencià és de totes i tots, i la Generalitat l’acosta a tothom perquè la facen part de la seua vida, no només a casa, sinó també al carrer, al treball, quan compren o quan queden per a dinar amb els amics”, ha explicat Marzà.
Per a dissenyar ‘Sempre teua. La teua llengua’ s’han tingut en compte les conclusions que es deriven de l’última enquesta sobre ús del valencià feta per la Generalitat l’any 2015, en la qual s’explicitava que el 85% de la població valenciana diu que el valencià s’hauria d’usar igual o més que en l’actualitat. Així mateix, es concloïa que l’ús del valencià en les relacions de treball continua sent escàs, així com en les grans superfícies comercials i en les grans poblacions valencianes.

La campanya ix al carrer i parla a la gent per mitjà de frases suggeridores a manera de cartells a les quatre grans ciutats valencianes, València, Alacant, Elx i Castelló, i a les estacions de rodalia de diverses poblacions, així com per mitjà de missatges en premsa escrita i digital, i de falques de ràdio.

La campanya creativa ha estat encomanda per mitjà d’una ‘crida a projecte’ a The Serious Agency. ‘Sempre teua. La teua llengua’ ha comptat amb una fase d’incògnita que anunciava una nova marca valenciana de moda en la qual han participat 28 ‘influencers’ i fins i tot els membres del Consell. Hui s’ha desvetlat que aquesta marca valenciana de moda és la campanya de promoció del valencià de la Generalitat.

‘Sempre teua. La teua Llengua’ disposa d’un web propi, www.sempreteua.com, on es pot descarregar tot el material i es pot veure l’espot. En aquest espai s’anirà informant de les noves activitats que es generaran entorn a la promoció de la nostra llengua.
Una campanya extensiva fins al 2019 i un bus

La campanya es desenvoluparà fins a la primavera de 2019 i, entre altres accions, contempla la posada en marxa d’un bus que recorrerà les poblacions valencianes amb tallers per als més menuts i els joves, així com informació de promoció lingüística per a la ciutadania.

“El bus de la llengua s’activarà aquest mateix any i tenim ja prevista una ruta que visitarà almenys cent localitats valencianes i realitzarà accions concretes, preferentment en centres educatius i centres comercials”, ha explicat Rubén Trenzano, i ha continuat, “volem estar en entorns on el valencià s’ha promogut, com és l’escola, però sobretot en aquells on el valencià és escàs actualment, com són els centres comercials”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment