13407455wEFE. El nombre de dones al capdavant de la direcció o gerència d’una cooperativa agroalimentària valenciana es va incrementar un 64 per cent entre els anys 2013 i 2015, un període durant el qual també va créixer un 29% la xifra de conselleres d’aquestes entitats.

Aquests són algunes de les dades del “Informe de participació de les dones en les cooperatives agroalimentàries valencianes” corresponent a l’any 2015 i que ha estat presentat al Palau dels Mercader, seu de Coooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora general de l’Institut de les Dones, Maria Such, i del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, segons un comunicat de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana.

L’Informe estudia la presència de dones en diferents àmbits de les cooperatives: la massa social, la base laboral, els consells rectors i la gerència o direcció. S’estima que a finals de l’any 2015 un total de 48.077 dones eren sòcies de cooperatives, el que suposa un 25% del total de la massa social del sector.

El percentatge es manté estable respecte a l’any anterior, si bé la xifra total va descendir lleugerament, d’acord amb la pèrdua global de socis de les cooperatives agroalimentàries valencianes.

Els sectors arrossers (32%), vitivinícola (30%) i hortofructícola (30%) són els que comptaven a finals de 2015 amb un major percentatge de sòcies. Territorialment, les cooperatives de les comarques dels Serrans (41%), la Marina Baixa (37%) i l’Alt Palància (35%) són les que compten amb un major percentatge de sòcies.

A nivell laboral, les dones ocupen més del 50% del total de llocs de treball en sectors com els serveis (74%), les seccions de crèdit (57%) o l’oli d’oliva (53%). A nivell de gerència i direcció, l’informe destaca el creixement d’un 64% en el període 2013-2015, passant de 14 a 23 dones al capdavant d’aquesta responsabilitat, 18 de les quals exerceixen el càrrec en cooperatives amb menys de 50 treballadors.

A nivell de conselleres, existia representació femenina en 86 de les 267 cooperatives agroalimentàries valencianes associades a Federació, comptant 34 d’elles amb més d’una dona en el seu Consell Rector.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment