13407711wEFE. El València Bàsquet ha inaugurat ‘L’Alqueria del Bàsquet’, una macroinstal·lació única a Europa amb 13 pistes de bàsquet en la qual Juan Roig, el seu principal accionista i mecenes ha invertit 18 milions d’euros del seu patrimoni personal a través de la fundació del club, i que s’ha construït en 16 mesos.

Les obres van començar el 27 d’abril de 2016 amb una complicada primera fase de fonamentació que va durar quatre mesos i en la qual es van excavar disset metres. Al setembre d’aquest mateix any es va començar a aixecar un edifici que s’eleva 12 metres i que és de ‘classe A’ i té per tant la màxima qualificació energètica.

La instal·lació té aproximadament quinze mil metres quadrats i s’ha aixecat en sòl municipal que ha cedit l’Ajuntament de València en virtut d’un conveni que indica que l’edifici passarà a ser propietat municipal d’aquí a cinquanta anys.

Prop de cinquanta empreses han treballat en l’obra que ha dissenyat el despatx ‘Erre Arquitectura’, el responsable, José Martí, ha assenyalat que durant la obres hi ha hagut pics de 250 persones treballant al mateix temps.

“Volíem fer una casa per als xiquets i xiquetes que estaven un poc desordenats entrenant aquí i allà i la idea és que l’arquitectura molestés el menys possible al que és important que és jugar a bàsquet”, va assenyalar Martí, qui treballa associat amb Amparo Roig.

A més de les pistes, una de les quals tindrà una grada amb capacitat per a cinc-centes persones, l’edifici inclou dos vestidors per cada pista i dues més per als àrbitres, així com diversos gimnasos i infermeries.
Igualment hi ha una sala d’estudi perquè els joves puguen aprofitar el temps que estiguen a l’Alqueria i no hagen d’entrenar en aquest moment, a més de diverses sales polivalents, despatxos per a administració i una cafeteria.

A l’acte d’inauguració, a més de Juan Roig i la seua família i moltes personalitats del bàsquet espanyol i europeu, van assistir entre d’altres Ximo Puig, president de la Generalitat, Joan Ribó, alcalde de València, i José Ramón Lete, secretari d’Estat per a l’Esport.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment