13423080wEFE. La Fundació Institut Valencià d’Oncologia (IVO) ha informat que el seu patronat ha decidit, per unanimitat, formalitzar amb la Generalitat l’acord d’acció concertada per a l’assistència sanitària integral oncològica.

En un comunicat, la Fundació ha recordat que ja s’havia presentat a aquesta convocatòria el passat 10 de juliol, si bé diverses diferències de caràcter contractual amb la Conselleria de Sanitat havien complicat l’acord en les últimes setmanes.

El IVO ha pres aquesta decisió una revolta resoltes les qüestions jurídiques plantejades pel nou marc legal proposat per la Conselleria de Sanitat i que van motivar la decisió del Patronat de no formalitzar-el passat 14 de setembre.

Finalment, s’ha arribat a un acord que permetrà a l’IVO “seguir sent un centre oncològic integral de referència a disposició de tots els valencians”, ha informat el patronat d’aquesta fundació.

En virtut d’aquest acord es manté el dret dels pacients oncològics o amb sospita oncològica a accedir directament al centre per ser tractats. Per a això, s’ha establert un procediment administratiu de validació per part de la Conselleria que té com a objectiu garantir l’agilitat i la qualitat dels processos assistencials, claus en el tractament de la malaltia.

Aquest procediment, en qualsevol cas, s’haurà de resoldre en un termini màxim de 72 hores, han afegit les mateixes fonts.

La Fundació IVO ha agraït “especialment el suport i la implicació” del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al llarg d’aquest procés i ha reiterat la seua “vocació de seguir sent un aliat clau de la sanitat pública a la lluita contra el càncer en totes les seues vessants”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment