Rueda prensa Escalante foto_Abulaila (3)

Foto: Diputació de València

EFE. La Diputació de València ha descartat invertir 6,2 milions d’euros per reconstruir l’edifici del Teatre Escalante, ja que “és un immoble que no és de la seua propietat” i portarà l’escola teatral a un lloc cèntric “si els seus propietaris no mantenen el lloguer”.

Així ho han anunciat el diputat d’Administració General i Patrimoni, Pepe Ruiz, i la titular de Teatres de la Diputació, Rosa Pérez, en un esmorzar amb els mitjans de comunicació, en què també han garantit la continuïtat del projecte Escalante.

Després d’estudiar l’informe de patologies de l’edifici, que conclou que “la durabilitat de l’estructura està esgotada”, Ruiz ha assegurat que la Diputació, com a arrendatària, “no està legalment obligada a reformar aquestes patologies”, i que en arribar el immoble al terme de la seua vida útil “desapareix l’objecte del contracte”.

Els diputats han explicat les actuacions que la institució ha dut a terme per trobar un espai fix en el qual desenvolupar “de manera estable” l’activitat de l’Escalante, si els seus propietaris mantenen la postura de no llogar l’espai actual de forma independent.

L’àrea d’Administració General també ha tractat de mantenir els contactes amb el propietari de l’edifici, el Patronat de la Joventut Obrera, per continuar amb el lloguer de l’escola de teatre que la Diputació té en aquestes instal·lacions, però la seua postura actual és que ” el lloguer és un pack complet “.

Els costos que estima la Diputació sobre la reforma de l’edifici es desglossen en 1,9 milions d’euros en la rehabilitació estructural, 2,8 a la reforma en diferents espais de l’edifici, i un valor de taxació d’1,8 milions que elevarien el despesa per sobre dels 6 milions d’euros.

Tots dos diputats coincideixen en la continuïtat del projecte Escalante “pel qual hem apostat tot i la delicada situació heretada” i han recordat que “en la present legislatura s’ha registrat la marca Escalante, que fins ara no ho era”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment