13431968wLa Comissió 9 d’Octubre que integren associacions, sindicats i partits d’esquerra exirá al carrer a València el proper dilluns de vesprada com a “exemple de pluralitat i diàleg entre gent diversa” per a “il·lusionar la població valenciana i incrementar la base social del canvi”.

Segons ha assegurat el portaveu d’aquesta comissió i dirigent d’Acció Cultural, Toni Gisbert, el lema triat per a la manifestació d’aquest any és “Sí al valencià” per destacar els avanços en matèria de llengua i cultura.

Les organitzacions convocants ha fet un “balanç positiu del canvi de cicle polític produït ara fa dos anys” a la Comunitat, que “va posar fi a dècades de governs antivalencians, autoritaris i corruptes”.

En aquest sentit, han fet balanç de decisions que consideren positives encaminades a “posar fi a la discriminació que la llengua del poble valencià ha patit durant tants anys: des del pacte per la competència lingüística per a l’accés a la funció pública i el decret de usos administratius, fins al projecte de llei de Plurilingüisme”.

Per contra, han denunciat els “intents fracassats de ressuscitar la vella política de conflicte artificial al voltant de la llengua”, que en la seua opinió “la societat valenciana no comparteix en absolut”, i han exigit que es “deixe de polititzar la llengua”.

En l’apartat d’objectius a aconseguir en el que queda de legislatura, han assenyalat “la recuperació dels mitjans de comunicació públics en llengua pròpia”, en referència a À Punt, TV3 i Catalunya Ràdio, com a condició necessària per avançar cap a l’objectiu de la igualtat lingüística.

La Comissió 9 d’Octubre ha fet, finalment, una crida als valencians a participar de manera festiva a la manifestació del proper dilluns que, com és habitual, partirà de la plaça de Sant Agustí i finalitzarà davant de l’estàtua eqüestre de Jaume I al Parterre.

L’entitat convocant està integrada per Acció Cultural, Associació Tirant lo Blanc, Bloc d’Estudiants Agermanats, Ca Revolta, Escola Valenciana, El Micalet, CCOO, UGT, Intersindical, Compromís, Els Verds, ERPV, EUPV, PSOE-PSPV i Podem.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment