13424069wEFE. La Marató València Trinidad Alfonso EDP, que es disputarà el proper 19 de novembre, ha superat els 17.800 inscrits a falta de poc més de mes i mig per a la seua celebració, segons ha informat l’organització de la cursa.

A més, també ha comunicat que la Mitja Marató València, organitzat igualment per la SD Correcaminos i que se celebrarà el 22 d’octubre, va tancar el seu últim termini amb 13.660 inscrits, la qual cosa suposa que haja superat ja la xifra màxima de participants de 2016.

La cursa dels 42,195 quilòmetres, que igual que la cursa menor compta amb la consideració d’Etiqueta Or de la IAAF, s’acosta a l’últim tram d’inscripcions, que acabarà el proper 1 de novembre.

En la seua 37 edició, la Marató València, prop de superar el seu rècord de participació, comptarà amb un 32% de corredors que arriben de fora de la Comunitat Valenciana i un 31% d’estrangers de 80 països diferents amb un 84% de participants masculins i un 14 femení.

A més, el 19 de novembre, València al costat de la cursa llarga es farà el 10K València Trinidad Alfonso, el límit és de 8.500 inscrits, dels que compta ja amb més de 7.150 corredors, amb un 48% dones i 52% homes.

En el cas de la Mitja Marató València, cada any es produeix un augment de la presència de participants estrangers i en aquesta edició seran més d’un 36% els corredors inscrits de fora d’Espanya per competir en el seu 27 edició, en la qual s’ajuntaran 76 nacionalitats diferents.

A més, en la prova de 21,097 quilòmetres hi ha un 24% de participació femenina, el que suposa un augment de dos punts respecte al 2016.

Canvi de data en 2018

L’organització de la marató de València Trinidad Alfonso EDP ha decidit retardar la celebració de l’edició de 2018 al 2 de desembre per no coincidir en el tercer cap de setmana de novembre amb el Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat de València.

La decisió ha estat esgrimida perquè tots dos esdeveniments no poden conviure el mateix cap de setmana, ja que la coincidència “penalitzaria les dues parts i castigaria la ciutat i el seu hostaleria”, segons han indicat fonts oficials de la marató.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment